'Dinsiz Devlet Başkanı' bir de uyuşturucu bağımlısı çıktı

'Dinsiz Devlet Başkanı' bir de uyuşturucu bağımlısı çıktı

Daha önce yaptığı açıklamalarda dinsiz olduğunu söyleyen ve dinlere hakaret eden Filipinler Devlet Başkanı Duterte esrar ve marihuana kullandığını itiraf etti.

Filipinlerin güney kenti Davao'da çok fazla tecavüz olayları yaşandığına değinen Duterte şu ifadeleri kullanmıştı:

 "Güzel kadınlar oldukça tecavüz olayları da yaşanacaktır. Kim ilk talepte yapmak ister ki? Kadın buna izin verir mi ki? Hayır. Kimse ilk seferde istemez. Sinemalarda yaşananlar da tecavüze girmiyor mu? Açıkçası çok güzel kadınlar var."

Duterte son olarak katıldığı bir toplantıda 'marihuana kullanıyorum' dedi.

AA'nın aktardığı bilgiye göre, Duterte konuşmasında Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin (ASEAN) geçen ay Singapur'da düzenlenen zirvesine değindi. Gün boyu süren toplantılara katılmanın zahmetli bir iş olduğunu ifade eden 73 yaşındaki Duterte, zirvede uyanık kalmak için marihuana kullandığını dile getirdi.

Daha önce de birçok kez pervasızca ve düşünmeden konuştuğu bilinen Filipinler Devlet Başkanı, toplantı çıkışında gazetecilere şaka yaptığını söyledi.
Daha önce de birçok kez pervasızca ve düşünmeden konuştuğu bilinen Filipinler Devlet Başkanı, toplantı çıkışında gazetecilere şaka yaptığını söyledi.
Filipinler'deki uyuşturucuyla mücadele politikası tartışılıyor.
Duterte'nin yönetiminde güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarda öldürülen kullanıcılar ve uyuşturucu satıcısı olduğundan şüphelenilen kişilerin sayısı 5 bine yaklaştı.
Duterte, uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde gerek görüldüğünde, şüphelilerin dahi vurulabileceğini açıklamıştı.
Filipinli ve uluslararası insan hakları örgütleri, Duterte hükümetini bu nedenle sert dille eleştirerek hükümetin "insanlığa karşı suç" işlediğini savunuyor.

Onedio

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.