Dinlenme demi

Kısa sohbetler, küçük yürüyüşler, kasmayan fikirler, yalın gerçeklik, sade ifadeler ve de çay simit; kısa haftanın hikâyesi. Komplolar, faylar, tehlikeler, siyaset, söz cedelleşmesi; nereye varacak bu işin sonu muhabbetleri. Uzun dünyanın uzun hikâyeleri!

Küçük masa, küçük sandalye, az insan; bir çay, bir simit. Biraz fikir, biraz hal, biraz tebessüm. Kandilli Rasathanesi haberleri, Suriye’de son durum, Çin virüsü, parti kurma çalışmaları, siyasi hep bildik savunmalar vs. durun biraz!

Hadiseler zaten kendi mihverinde akıp gidiyor onların değiştiremeyiz fakat kendimizi eğitmek gibi bir derdimiz var; diğer dertleri dalgaya almak bu yükü biraz hafifletir sanki.

Sevgi isteyen bir kedinin sırtını okşamak, küçük şeylerle bir insanın gönlünü almak; zor şeyler değil bunlar. Hırcın davranmak, kırıcı konuşmak, ürkütücü bakış sergilemek de öyle!

İnsan olma, hakikati bulma, Hakka yaklaşmak gibi bir zirve görev var insanda. Dağa tırmanmak, sarp yokuşu geçmek gayretinde gevşemek; bir anda kazanımları kaybettirebilir!

Aşağı baksan derin uçurum yukarı baksan yükseklik ve ortada salınım! Yanda küçük bir oturma yeri bulup dinlenme demi! Hal ü muhabbet, birbirinin seciyelerinden istifade etme, teselli verme teselli alma…

Azık zikir, azık şükür, azık tefekkür; çay ü simit; Sadelik ve samimiyet…

Dönen dünya, akan ay, kayan yıldızlar; fikirler, hisler de öyle değil mi? Ayda çay bahçesi, yıldızlarda okuma salonu, dünyada gezinme alanı gibi yakın bakmak mekâna zaman üstünden…

Yolun sonu ile yolun başını birleştirmek; küçük mecliste, küçük konuşmalarla. Zihin demlensin, akıl durulsun, kalp sükûn, ruh huzur bulsun meclis-i konuşmalardan.

Çok yemek, çok konuşmak, çok kalabalık; ne şifa, ne çare!

Gün akşama dönmüş, toparlanma vakti, kelimeleri toplayıp güzel bir cümle kurma demi. Zirve ise meçhulümüz, malum olan tırmanmaya devam.

Yorgunlukta küçük adımlar, küçük tebessümler iyi gelir, tırmanmaya şevk verir.

Ne demişti büyük adımlar atan büyük adam;

“Dünya durmuyor gidiyor, sen de yolcusun.”

Üstad; beraber çay yudumlayamadık, simidi ekmeği bölüşemedik fakat söylediğin “Sözler” sohbetlerimizi süslemeye devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.