Dini istismar eden diyetlere itibar etmeyin

Dini istismar eden diyetlere itibar etmeyin

Dini öğretileri kullanarak umut tacirliği yapan dolandırıcıların sayısı her geçen gün artıyor

Son dönemin popüler konularından birisi olan diyet programları din istismarına dönüştü. Sosyal medyada uzman olduğunu iddia eden isimler, “Peygamber Efendimizin tavsiyesi” diyerek pazarladıkları diyet programları ile ürettikleri ‘iksir’ ve ‘doğal ilaç’ adı altındaki ürünleri pazarlamaya başladı.

GÜNLERCE AÇ KALIYORLAR

Bir yıla kadar uzanan çok aşamalı programı uygulayanlar son aşamalarda günde sadece 1 yudum su ile günlerce aç kalıyor. Program boyunca da diyeti uygulayanlar iksir-ilaç adı altında kutusu yaklaşık 300 liraya satılan ilaçlardan kullanıyor. Oldukça yaygınlaşan bu diyet programlarını hem doktorlara hem de ilahiyatçılara sorduk.

HER BÜNYEYE OLMAZ

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Akcan, bu tarz uygulamaların bilimsel dayanağının olmadığını söyledi. Akcan, “İnsanların duygularını kullanıyorlar. Medyatik şekilde yaklaşarak insanları kandırma yoluna gidiyorlar. Bunun bilimsel dayanağı kesinlikle yok. Neyi temizliyor, kimi temizliyor, hangi maddeyi temizliyor. Bu yapılan şey Kendilerine müşteri bulup kandırmaktan başka bir şey değil. Yapılan uygulamaların bilimselliğe dayanması gerekiyor. Ben yaptım oldu demekle olmaz. Karaciğerin temizlenmesi öyle kolay olmuyor. Ramazan ayında tutulan oruçlar vücuda çok faydalı fakat uzun süreli oruçları her bünye kaldıramaz. Buna çok dikkat edilmeli her bünyeye farklı programlar uygulanmalı” dedi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.