Din Hizmetleri ve İhlas Sempozyumu

Din Hizmetleri ve İhlas Sempozyumu

Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı 13-15 Mart 2015 tarihleri arasında Din Hizmetleri ve İhlas Sempozyumu düzenliyor

Sempozyumla ilgili yapılan ortak açıklama şöyle:

Değerli Bilim İnsanları,

Din Hizmetleri ve İhlas Sempozyumu 13-15 Mart 2015 tarihleri arasında Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenecektir.

14 asırdır varlığını canlı bir şekilde devam ettiren İslam dini başta sahabe olmak üzere âlimler, sȗfîler, hocalar ve din görevlileri gibi sayısız fedakârın gayretleriyle eşi görülmemiş bir hızla tüm dünyada intişar etmiş, bize ulaşmıştır. Günümüzde hızlı değişen dünya şartlarında Din hizmetlerini değişimin uzağında tutmak mümkün değildir. Malumdur ki, amellerin ruhu olan niyetin de bir ruhu vardır, o da ihlâstır. Tasavvuf ve tarikatların muhtelif kollarında en önemli esasın ihlâs olduğu vurgulanır. İhlâsla hizmet eden mü’min kardeşine muhabbetle muamele etmekle büyük bir kuvvet elde ettiği bilinmektedir. İhlâs, gerçek kurtuluşun ve saadetin yörüngesidir; sahibini de şahsiyetli kılar. Sadece Allah emrettiği ve O’nun rızasını kazanmak için yapılan küçük ihlâslı bir amelin, büyük görünen ihlâssız birçok amelden üstün olduğu bilinen bir gerçektir. Daima samimiyeti, emaneti, imanı, güveni, ciddiyeti, istikameti gösteren ve ders veren Hz. Peygamber (a.s.), “Din samimiyettir” buyurmakla ihlâsı dinle özdeşleştirmiş; dinin ifasının ve ihyasının ihlâsla mümkün olacağına işaret etmiştir.

Müslümanlar olarak biz, günümüzün algı ve olguları içersinde iman kaynaklı muhabbete ve ihlâsa dayalı hizmet yöntemlerini inşa ve icra etme sorumluluğunun merkezinde olduğumuzun bilincinde olmak zorundayız.

Ülkemizin ve İslam dünyasının güncel din hizmetini tekrar ele alıp, onu verimli kılmak, amacıyla hem içerik hem de yöntem açısından gözden geçirmenin bir ihtiyaç olduğu ortadadır. Farklı isim ve unvanlarla anılan hizmet gruplarının çok değerli hizmetleri olduğu inkâr edilemez. Ancak dine hizmet aşkıyla coşkun bir koşuya katılan saygı değer mü’minlerin, dinî akımların birbirleriyle iletişimleri ve iletişim biçimleri, yargıları oldukça önemlidir. Kitabımız yüce Kur'ân bizden, iyiye davet eden, kötülüklerden sakındıran, çağın şartlarına göre organize olup saf tutmuş, insanlara doğru model olacak, ihlâs çizgisinde karar kılmış dinamik bireyler, toplumlar inşa etmemizi ısrarla emretmektedir.

Bundan dolayı hizmetlerimizdeki ihlâsı birlikte müzakere etmek, anlamak ve anlamlandırmak niyetiyle “Din Hizmetleri ve İhlâs Sempozyumu”nu tertiplemiş bulunmaktayız. Örnek başlıklar konular listesinde sunulmuştur. Sempozyuma bildirileriyle katkı sunacak olan bilim adamlarına şimdiden teşekkür ederiz.

Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ

din_ihlas_sempozyum.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.