Dilipak, 'Nurcular adına' 2019 yılı için kehanette bulundu

Dilipak, 'Nurcular adına' 2019 yılı için kehanette bulundu

Musevilerin ve Hıristiyanların geleceğe dair kehanetlerine yer veren Abdurrahman Dilipak, sözü Nurculara getirdi

Risale Haber-Haber Merkezi

Abdurrahman Dilipak, Hicri 1440 yılına dair yapılan bazı tahminleri öngörüleri sıraladı. Dilipak bununla ilgili Nurcuların da öngörüsü olduğunu ileri sürdü ancak bunu neye dayanarak söylediğini açıklamadı.

Geleceğe ilişkin bütün kadim geleneklerde bir şekilde, Miladi 2018’e, Hicri 1440’a ve İbrani 5779’a atıflar yapıldığını belirten Dilipak, Akit'teki yazısında, "Savaş, şiddet, hastalık, afetler, cinayetler, garib olaylardan bahsedilir. Muhiddin-i Arabi’den Said Nursi’ye, Yahudi ve Hristiyan kahinlerden, Modern Zamane kahinleri, Fütüristler ve Stratejistlerden Nostradamus’a kadar birçok yorumcu, bu zamana işaret eder" dedi.

Sözü edilen savaşın “Tarihin sonu”na işaret edecek bir savaş olacağını iddia eden Dilipak, binlerce yıldır gündeme gelen konuları sıraladı: "Melheme-i Kübra ya da Hristiyanların Armagedon savaşı dedikleri savaştan söz ediyoruz. Yecüc-Mecüc, ya da Gog-Magog, Dabbetül Arz, Mehdi ve Mesih’in dönüşü, Deccal olayı, kıyamete ilişkin aklınıza gelen ne varsa onların başlangıcı.. Bugün bölgede yaşanan olaylara yön veren akıl böyle bir şuuraltından kaynaklanıyor. Birileri bu gelecek için durumdan vazife çıkararak rol almaya çalışıyor. Kendine mevzi kazıyor" şeklinde yazdı.

Risale-i Nur'un hangi bölümünde, nerede, nasıl geçiyor?

Yazısında Musevilerin ve Hıristiyanların geleceğe dair kehanetlerine yer veren Dilipak, sözü Nurculara getirdi. Risale-i Nur'un hangi bölümünde, nerede, nasıl geçtiğine dair bir kaynak belirtmeyen Dilipak, sadece kitap ismi vererek şöyle dedi:

"Nurculara göre Sikke-i Tasdiki Gaybi 1440’ı işaret ediyor. Krizin zirveye çıkacağı ay olarak 2019 Nisan’a işaret ediliyor."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
24 Yorum