Diktatör Sisi, kafesteki Mursi'den korkuyor

Diktatör Sisi, kafesteki Mursi'den korkuyor

Sisi'nin kafesteki Mursi korkusunu sızdırdılar

Geçtiğimiz yıl 4 bin sivilin katledildiği darbe ile iktidara gelen Mısır'da eli kanlı Cumhurbaşkanı Sisi'nin, seçimle iktidara gelen Cumhurbaşkanı Mursi'nin kaldığı hapishane müdürü ile yaptığı telefon görüşmesi basına sızdı. Yayınlanan ses kaydına göre, Sisi hapishane müdüründen, Mursi'yi demir kafes yerine cam bir kafes ile mahkemeye çıkarmasını istiyor. Gerekçesi ise Mursi'nin diğer mahkumları etkilemesi.

Mısır'ın eli kanlı Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi'nin, seçimle iktidara gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin kaldığı hapishane müdürü ile yaptığı telefon görüşmesi basına sızdı. 

Mısır'ın Mekameleen kanalının yayınladığı ses kaydına göre, Sisi, hapishane müdürü Abbas Kamil ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiriyor. Telefonda, Kamil'e Mursi ile ilgili çeşitli sorular soran Sisi, Devrik Cumhurbaşkanı ile ilgili bir de talimat veriyor. Sisi, Mursi'nin demir kafesle değil, cam kafesle duruşmalara getirilmesini emrediyor. Mursi'nin demir kafesle geldiği duruşmalarda mahkemeye ve cunta yönetimine meydan okumasından bir hayli rahatsız olan Sisi, "cam kafesle Mursi'nin konuşmalarını engellemek ve diğer mahkumları cesaretlendirmesinin önüne geçmemiz lazım" diyor. 

Mursi, 3 Temmuz'dan bu yana tutulduğu Mısır hapishanelerinde, 29 Ocak 2014'te ilk kez cam kafes ile hakim karşısına çıkmıştı. Kafeste açma kapama düğmesi hakimde olan bir mikrofon aracılığıyla konuşan Mursi, o günden bu yana duruşmalara bu şekilde çıkarılıyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.