Dikimevi'ndeki trafik faciasında hayatını kaybeden 5 kişi toprağa verildi

Dikimevi'ndeki trafik faciasında hayatını kaybeden 5 kişi toprağa verildi

Dikimevi'ndeki kazada hayatını kaybedenlerden 5'inin cenazeleri Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi

Dikimevi'ndeki trafik kazasında hayatını kaybedenlerden 2'si kadın 5 kişinin cenazeleri, Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

Belediye otobüsünün durakta bekleyenlere çarptığı kazada yaşamını yitiren 12 kişiden Hayati Özden (69), Selkin Çengel (35), Günten Ünal (85), Ethem Koçak ve Asım Deryal'ın (53) cenazeleri, Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsilerinin ardından Karşıyaka Mezarlığı'ndaki camiye getirildi. 

Selkin Çengel'in oğlu Mirza (9), imamın hemen arkasında annesinin cenaze namazını kıldı. Küçük çocuk, annesinin tabutuna sarılarak ağladı.

Cenaze törenlerine ölenlerin aileleri ve yakınları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Ankara Milletvekilleri Mücahit Arslan ile Ertan Aydın, AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan namazların ardından 5 kişinin cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaza güvenlik kamerasına yansıdı

Öte yandan kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinde, otobüsün kontrolden çıktıktan sonra duraktaki vatandaşlara çarpma anı saniye saniye görüntülendi.

AA muhabirinin edindiği görüntülerde, dün öğle saatlerinde Cemal Gürsel Caddesi'nde Dikimevi'nden Kızılay istikametine seyreden E.A. yönetimindeki 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsünün kontrolden çıktığı an yer alıyor.

Görüntülerde, otobüs önce kaldırıma çıkıyor, daha sonra kaldırımda bulunan vatandaşlarla otobüs durağına çarparak yaklaşık 70-80 metre ilerledikten sonra duruyor.

Kaldırımda yürürken otobüsün üzerine geldiğini gören bir kadının, çocuğunu alarak hızla merdivenlerden inip, bir iş yerinin önüne doğru uzaklaşması da görüntülerde dikkati çekiyor.  

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen sürücü E.A'nın 2007'den itibaren Belko AŞ'de sözleşmeli personel olarak çalıştığı, emniyette herhangi bir suç kaydının bulunmadığı öğrenildi. 

Dün saat 13.30 sıralarında Çankaya-Cebeci Dikimevi Kavşağı'ndan Kurtuluş istikametine seyir halindeki belediye otobüsü, şoförün araç hakimiyetini kaybetmesi sonucu otobüs durağında bekleyenlere çarpmış, kazada 12 kişi ölmüş, 12 kişi yaralanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.