"Dijital mecralarda toplumun kodlarıyla oynanıyor"

"Dijital mecralarda toplumun kodlarıyla oynanıyor"

​Dijital mecralarda çocukların ilgisini çekecek bazı hesaplardan yapılan yayınlara Temiz Toplum Derneği'nden tepki geldi.

Youtube'da bazı kanallarda çocuk istismarı yapıldığını söyleyen Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, dijital platformlarda yayınlanan bazı içeriklerle toplumun kodlarıyla oynanmak istendiğini ifade etti.

"Profesyonel ellerle kurgulanmış ifsat hareketi ile karşı karşıyayız"

Videoların aleni bir biçimde çocuk istismarı olduğunu ifade eden  Ay, "Toplum olarak, hikâye ve animasyon yöntemi ile çocukların ilgisini çekecek şekilde kötü niyetli ve profesyonel ellerle kurgulanmış ifsat hareketi ile karşı karşıyayız." dedi.

"Çarpık ilişkiler, eşcinsellik ve sapıkça mesajlar verilerek toplumumuzun kodlarıyla oynanmak isteniyor"

Hikâyelerin içeriklerinde bazı farklılaştırılmalara gidilmiş olsa da, başlık ve görseller üzerinden çocuklara son derece olumsuz mesajlar verilebildiğini belirten Ay, "Çocuklarımız istismar ediliyor. İğrenç ilişkiler normalmiş gibi anlatılıyor. Çarpık ilişkiler, eşcinsellik ve sapıkça mesajlar veriliyor. Özetle toplumumuzun kodlarıyla oynanmak isteniyor." diye konuştu.

"RTÜK benzeri ‘Dijital Medya Üst Kurulu’ oluşturulmalı"

Dijital mecrada yaşanan bu hadiselerin ilk olmadığını hatırlatan Ay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Böyle devam ederse son da olmayacak. Küresel şer odakları, internet üzerinden çocuklarımızı adeta dizayn ediyor. Eşcinsel içerikli reklam var, çarpık ilişki var, istismar var, kumar var, uyuşturucu var, terör propagandası var. Bu büyük dejenerasyon ile birlikte, proje olarak oluşturulan sayfa ve forumlarda kutsal değerlerimiz saldırıya uğruyor. Biz Temiz Toplum Hareketi olarak, yetkili kurumlarımıza, RTÜK benzeri ‘Dijital Medya Üst Kurulu’ oluşturulmasını teklif ediyoruz. Yani bir sansürden değil gerçek bir denetimden söz ediyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.