Devlete bağlı spor tesisleri sürekli hizmet verecek

Devlete bağlı spor tesisleri sürekli hizmet verecek

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, vatandaşların spor imkanlarına kolayca ulaşması için spor tesislerinin 7 gün 24 saat açık olacağını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Karabük Valiliği önünde, Karabük Valisi Fuat Gürel, eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş tarafından karşılandı. 

Burada Valilik şeref defterini imzalayan Kasapoğlu, Vali Gürel'den kent hakkında brifing aldı.

Bakan Kasapoğlu, Valilik toplantı salonundaki koordinasyon toplantısının ardından Beşbinevler Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Çok Amaçlı Spor Salonunun açılış törenine geçti.

Kasapoğlu, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin son 17 yılda ekonomi, tarım, sağlık, teknoloji, sanayi, eğitim, ulaşım ve spora kadar pek çok alanda devrim niteliğinde işler gerçekleştirdiğini söyledi.

Karabük'ün eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in önderliğinde sporda çok önemli tesisleri kazandığını aktaran Kasapoğlu, "Türkiye'nin hemen hemen hiçbir yerinde olmayan tesislere sahip oldu. Biz de bundan sonraki süreçte Karabük'ümüzün merkezi ve ilçelerini sporda bir marka şehre dönüştürmek ve burada hem ulusal hem de uluslararası anlamda Avrupa ve dünya şampiyonlarını yetiştirmek için inşallah yatırıma ve çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Maalesef spor yapma alışkanlığımız istenildiği ölçüde değil"

İçerisinde 9 farklı antrenman salonları bulunan, bireysel ve takım sporları anlamında pek çok hizmete, spor aktivitesine vesile olabilecek Çok Amaçlı Spor Salonunun gençlere, kadınlara hayırlı olmasını dileyen Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadınlarımız bizim için çok önemli. Zira kadınlarımız, toplumun mimarı, öncüsü. Elbette çok güzel spor tesislerimiz var. Dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar yeni ve kaliteli tesislere hamdolsun ki sahibiz. Bunu her yerde göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın o engin vizyonuyla, spora ve sporcuya olan güveni ve sevgisiyle, bakanlarımızın, yöneticilerimizin katkılarıyla hamdolsun Türkiye'nin her ilinde, ilçesinde çok güzel tesislerimiz var fakat şununla ilgili şöyle bir sorunumuz var, maalesef spor yapma alışkanlığımız, bu tesisleri kullanma durumumuz istenildiği ölçüde değil. Bundan sonraki süreçte hem bu tesislerimizin eksik olanlarını tamamlamaya hem de bu tesislerimizi çok daha verimli şekilde kullanmaya mecburuz. Bu anlamda kadınlarımızın o öncü misyonuyla bundan sonra sporun odak noktası olarak evdeki çocuklarını, eşlerini önce kendileri olmak üzere mutlaka spora teşvik etmelerini istirham ediyorum."

"Spor tesisleri 7 gün 24 saat esasına göre açık olacak"

Bakan Kasapoğlu, sporun günlük yaşamda mutlaka olması gerektiğini dile getirerek, sportif başarının yolunun bundan geçtiğini vurguladı.

Sporu tabana yayan toplumların şampiyonlar çıkardığını aktaran Kasapoğlu, "Dolayısıyla bu toplumun merkezine bundan sonraki süreçte kadınlarımızı alıyoruz ve kadınlarımızın öncülüğünde gençlerimizle, her yaştan insanımızla, sporun engel tanımayan ruhuyla kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla engelli-engelsiz demeden tüm Türkiye inşallah bir seferberlikle bu tesislerimizi daha yoğun ve verimli şekilde kullanacağız. Vatandaşımızın bu tesislere erişimini kolaylaştırmak amacıyla bundan sonraki süreçte, şu an itibarıyla iki aydan beri pek çok ilimizde başladık, bu tesislerimiz 7 gün 24 saat esasına göre çalışacak ve ne zaman isterseniz gelip bu tesisleri kullanma imkanına sahip olacaksınız. Gençlik merkezlerimizi de yine 7 gün 24 saat esasına göre sizlerin hizmetine alacağız." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.