Devlet Risale-i Nur himayesinde

Devlet Risale-i Nur himayesinde

Barla Platformu Başkanı Said Yüce

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin müellifi olduğu Risale-i Nur Külliyatı’nın Diyanet tarafından basılacak olmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
Konuya ilişkin Moral FM’de Fethi Çağıl’ın hazırlayıp sunduğu Sabah Gündemi programında açıklamalar yapan Barla Platformu Başkanı Said Yüce, “İlk defa bir Cumhuriyet Hükümeti, tek parti döneminde Bakanlar Kurulu kararlarıyla yasaklanan bir Kur’an tefsirini memleket kültürü için önemi haiz eser kabul ederek, topluma ulaştırılması kararı almıştır. Yeni Türkiye’de Risale-i Nur Külliyatı’nın Diyanet tarafından basılacak olmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu karardan sevinç duyulmalıdır” dedi. 
 
Yüce açıklamalarında “Bazı yayın organları tarafından ‘Risale-i Nurlar Devlet tekeline verildi’, ‘Bandrol yasağına tepki çığ gibi’, ‘Bu bir engelleme ve yasaklamadır’ tarzından yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını Bediüzzaman Said Nursi’nin ‘Kur’an’ın malı’ dediği ve kaynağını Kur’an ve Sünnetten alan eserleri olan Risale-i Nurlar aslı korunarak himaye altına alınıyor. Eserlerin kamuya maledilmesi birilerinin iddia ettiği gibi ‘Devlet Tekeli’ değildir. Bu yapılan düzenleme ile geçmişte birçok kıymetli eserin başına gelen bozulma ve aslını kaybet risklerinden kurtarılmıştır” şeklinde konuştu.
 
DEVLET RİSALE-İ NUR HİMAYESİNDE
 
Yapılan düzenleme ile Risale-i Nurların engellenmediğini aksine önünün açıldığı ve korumaya alındığına dikkat çeken Said Yüce, “Eserin orijinalinin muhafazası ve topluma olduğu gibi ulaştırılması devlet garantisine alınıyor. Bununla da kalmıyor, Diyanet’e devredilen bu yetki, aslına uygun basan herkese eserin neşredilmesi yetkisi de veriyor. Bu husus kararnamede gayet açık ve seçikken ‘yasaklanıyor, tekelleşiyor’ vaveylası koparanlar bu eserleri tahrif edenler ve bunlar üzerinden menfaat sağlayanların hezeyanlarıdır. Samimi ve masum insanları kandırma girişimleridir” değerlendirmesinde bulunarak “Düzenleme ile Risale-i Nur devlet himayesine değil aslında devlet Risale-i Nur himayesine alınmış oluyor. Bu ise gayet sevinçle karşılanması gereken bir durumdur” dedi. 
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum