Devlet kurumlarını Doğu Kudüs'e taşımak istiyorlar

Devlet kurumlarını Doğu Kudüs'e taşımak istiyorlar

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ramallah kentinde bulunan Filistin devlet kurumlarını Doğu Kudüs'e taşımak için uğraştıklarını belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Batı Şeria'daki Ramallah şehrinde Çin'in desteği ile yapılan yeni dışişleri bakanlığı binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün Ramallah'ta yarın başkent Kudüs'te. Önemli kurumlarımızı en kısa sürede oraya taşımak için çalışıyoruz" dedi.

Çin Başbakan Yardımcısı Wang Yang'un da açılışı sırasında hazır bulunduğu törende, Çin'in Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık konusundaki beklentilerini eskiden olduğu gibi şimdi de desteklemeye devam ettiğini belirten Abbas, Çin heyetine "Sizleri ebedi başkentimiz Doğu Kudüs'te ağırlayacağımız günü bekliyoruz. Filistin halkına sunduğunuz her şey için teşekkür ederiz" dedi.

Filistin Devlet Kurumları, İsrail'in engellemesi nedeniyle Kudüs'e 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve İsrail'in ayrım duvarıyla Kudüs'ten ayırdığı Ramallah şehrinde bulunuyor. Başta devlet başkanlığı binası "Mukata" olmak üzere tüm devlet kurumları bu şehirde yer alıyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.