Devlet Arşivleri'nde yeni belgeler erişime açıldı

Devlet Arşivleri'nde yeni belgeler erişime açıldı

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Osmanlı devletinin son yıllarına ve Cumhuriyet döneminin yaklaşık 60 yılına ışık tutan yeni belgeleri erişime açtı

Yoğun bir çalışma süreci yürüten Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı her geçen gün Osmanlı İmparatorluğu’na ve Cumhuriyet dönemine ışık tutan yeni belgeleri erişime açıyor.

Son olarak Milli Savunma Bakanlığı Askeri Tarih Arşivi Koleksiyonu içerisinde yer alan Atatürk Koleksiyonu, İkinci Dünya Harbi, Kore Harbi, Osmanlı-İtalya, Osmanlı-Rus (93 Harbi), Osmanlı-Sırp, Osmanlı-Yunan ve Osmanlı-Rus (Kırım Harbi) Arşiv Fonları dijital ortama taşınarak, araştırmacıların kullanımına sunuldu.

DÖNEME IŞIK TUTACAK

Yeni Şafak'ın haberinde Osmanlı Devleti’nin son yıllarına ve Cumhuriyet döneminin yaklaşık 60 yılına ışık tutan belgelerin, araştırmacıların erişimine sunulmasının, bu döneme ilişkin araştırmaların yapılmasına kaynak teşkil edeceği belirtildi.

340 bin 734 kitap, 60 bin 997 cilt dergi, 30 bin 62 cilt gazete bulunan Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, son 5 yılda 36 bin 230 yeni eserle zenginleşti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.