Devane TOKİ’nin ikinci etap ihalesi 11 Şubat’ta

Devane TOKİ’nin ikinci etap ihalesi 11 Şubat’ta

Devane TOKİ’nin ikinci etap ihalesi 11 Şubat’ta

Milletvekili Uslu, Devane Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2. Etap 142 Adet konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi ihalesinin 11 Şubat Perşembe günü saat 14.30’da T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul hizmet binasında yapılacağı bildirdi. Salim Uslu ayrıca emeklilere konut projesinde son aşamaya gelindiğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum merkezde birinci etabı tamamlanan Devane TOKİ projesinde ikinci etap konut ihalesinin de ilana çıktığını belirterek, “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
Çorum İli Merkez İlçesi Devane Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2. Etap 142 Adet konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi ihale ilanı Kamu İhale Kurumu’nca yayınlandı. İhalenin 11 Şubat Perşembe günü saat 14.30’da T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul hizmet binasında yapılacağı bildirildi.

İlçelerde devam eden TOKİ Konut Projelerinin yanı sıra Çorum merkeze yönelik çalışmaların da devam ettiğini belirten AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Devane Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projemiz Milletvekili seçilmemin hemen sonrasında desteğimizle Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’nün TOKİ ile birlikte yürüttüğü bir proje. 1.Etap tamamlanarak hak sahiplerine teslimini gerçekleştirdik. İkinci etabının ihalesi de 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Hayırlı uğurlu olsun.

EMEKLİYE KONUT

TOKİ Konutları ile şehrimizin gelişmesine büyümesine katkı vermenin yanında hem sosyal konutlarla ihtiyaç sahiplerine barınma imkanı, hem sosyal donatıları ve devlet kurumlarını, hem de yaşam standartları yükselten konutlar kazandırıyoruz. Seçim beyannamemizde de yer alan emeklilere yönelik Konut çalışması için Çorum’da da somut adımları atmaya devam ediyoruz. İlk olarak Alaca TOKİ 2. Etap’ta emekliler için ayrılan 30 konutun kurası çekildi. Çorum Merkez’de ise emeklilerimize planladığımız TOKİ Konutları için yer belirleme çalışmamız son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili net bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız.

PRESTİJ KONUTLARI

Çorum Belediyemize Milli Savunma Bakanlığından devrini sağladığımız atış alanı olarak bilinen 87 dönümlük araziye de Belediyemiz Sosyal Konut yapmayı planlıyor. Proje ile ilgili çalışmalar sürüyor. Ayrıca Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızla ile görüşmemiz oldu. Çorum’a Prestij bir konut projesi kazandırmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Çorum Merkez Devane Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin 1. Etabı; Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün yaptığı çalışmalarla 325 mülkiyet sahibi ile görüşülmüş ve hak sahiplerinin tamamı ile anlaşılarak yaklaşık 11 Milyon TL ödeme yapılmıştı. 
2011 seçimlerinde Çorum Milletvekili seçilen Salim Uslu, projenin hızlı bir şekilde hayata geçmesi için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile 27 Temmuz 2011 tarihinde o zamanki TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’i ziyaret ederek süreci hızlandırmıştı. 1.Etap 440 Konut Projesi yapılan takip ile 28.03.2012’de ihale edilerek 2014 yılında da hak sahiplerine teslim edilmişti.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.