Devam eden ders

Ali Çakmak ağabeyi anlatan kitaptan bahsedeyim derken Mehmet Güleç nam-ı diğer Fırıncı ağabeyin vefatı ölüm hakikatinin canlı bir ders olduğunu tekrar hatırlattı.

Aralarında 5 yıl gibi fark olsa da vefat yaşları aynı; 92.

Karşılaştıklarında muhabbet, saygı, hürmete kaç defa şahit oldum, onları bu şekilde çok kimse de görmüştür şüphesiz. “Muhabbet, uhuvvet, tesanüd” hakikatini sözden öte yaşıyor olmaları ibret alan için büyük ders.

Bilgi, malumat, süslü konuşma; muhabbet derinliği, şefkat ufku ile birleşmediğinde tesirin yeterince olmadığı hepimiz için malum. Yaşadığımız günler bunu ilan ediyor; Üstadın hizmetinde bulunmuş son talebelerin vefatı; maziyi özlemi bu yönüyle arattıracak gibi.

Bir devrin sonu bir devrin başlangıcıdır aynı zamanda; gök kubbe boş kalmaz!

Kusurlarımızı eksikliklerimizi görelim, telafi etme gayretinde girelim de; umulur ki Rahman ü Rahim iman ve Kur'an hizmetinde bizi istihdam eder.

Önceki ağabeylerini meziyet ve hasletlerinden istifade etmek, onların gönül dünyalarında gezmek; magazine etmeden onları atiye taşımak yaşayan bizlerin ödevi olsa gerek.

Teknoloji bizi magazinde boğuyor gibi! Bunu düşünmeli tartışmalı, yeni dönemde bir yol haritası çizmeli değil miyiz?

Elimizde yazılı bir eser ve onun Said Nursi ve yakın talebelerince uygulanış biçimi var; cadde genişledi şeritler çoğaldı; dünde yaşamıyoruz!

Çizgiler ince; hasletlerin seciyelerin farklılığı iyi yönetilirse cadde daha da genişler daha çok kimseye iman hizmeti ulaşır; bunu kim istemez?

Hamaset ve hamakat dengesizliği Risale mesleğine mensuplara yakışmayan bir haslet; magazine olmak da aynı şekilde.

Müdakkikane ve tahkikane metin üzerine dönme ve bunu hayata hal üzere taşıma demindeyiz sanki. Küçük gruplar, mizacına yakın olanların kurduğu daireler; müzakere, okuma, halleşme ve fıtri genişleme...

Büyük olma sancılarını, “biz isabet ettik” acılarını yaşadıktan sonra aynı hal üzere devam ediyorsak; yakın gelecek tekerrürden başka bir şey olmayacak!

Kitaba dönersek; “Bir Dava Adamı Ali Çakmak” Mustafa Said Çırak imzası ile çıktı. Okuyan biri olarak Bursa hizmetlerinin ana omurgasını öğrenmek isteyenlere tavsiye ederim.

Ali ve Mehmet ağabeyler hizmetleri ile devirlerini tamamladılar; inşaallah Risale-i Nur talebesi, Kur'an talebesi olarak yıldızlarda derslerini devam ediyorlardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum