Dev taşınma 30-31 Aralık’ta

Dev taşınma 30-31 Aralık’ta

İstanbul Havalimanı'na yapılacak büyük taşınmanın tarihi netleşti. 15 Aralık itibariyle Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınma süreci kademeli bir şekilde başlayacak ve taşınma 30-31 Aralık arasında gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili İstanbul Havalimanı'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da katıldı. Taşınma için özel alanlar da belirlendi. TIR'lar Atatürk Havalimanı Ana giriş kapısı yerine, havalimanı içerisinde belirlenen alandan girip çıkacak.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLECEK

30-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan büyük taşınmada hem Atatürk Havalimanı'nda hem de İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar iptal edilecek. Uçmak zorunda olan yolcular ise Sabiha Gökçen Havalimanını kullanacak. 1 Ocak 2019’dan itibaren ise tüm ticari uçuşlar İstanbul Havalimanı'ndan gerçekleşecek. Atatürk Havalimanı'ndan ise sadece özel jetler kullanabilecek. Taşınma ile ilgili TIR'ların geçiş güzergahı olarak iki yol belirlendi. Büyük araçları taşıyan TIR'lar Hasdal, diğer malzemeleri taşıyan tırlar ise Basın Express yolu üzerinden İstanbul Havalimanı'na ulaşacak. TIR'lar konvoy halinde Atatürk Havalimanı'ndan ayrılarak İstanbul Havalimanı'na gelecek.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.