Dershaneler matematik kursuna dönüşecek

Dershaneler matematik kursuna dönüşecek

AYM'nin ortada bıraktığı dershanelere bakanlık istisnai bir formül buldu. Binden fazla dershane matematik kursuna dönüşecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okula dönüşmek istemeyen dershaneler için yeni bir model geliştirdi. Okul olmayanlar "Takviye Kursu' kapsamı altında 'Tek Ders Kursu" olabilecek. Tek dersine izin özellikle öğrencilerin matematikte takviye ihtiyacını gidermek için alındı.

OKUL OLMAYACAKSAN KURS OL

MEB, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) dershanelerle ilgili iptal kararının ardından yasal olarak statüsü kalmayan ve özel okula dönüşmek istemeyen dershaneler için yeni bir model oluşturdu. Özel okula dönüşmek istemeyen ve ruhsat başvuru dilekçelerini geri çeken binden fazla dershane "Tek Ders Kursu" olacak.

EN FAZLA 3 DERS İZNİ

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Tek Ders Kursları'nın sadece matematik, edebiyat ve inkılap tarihi olarak tanımlandığını ve takviye kursları altında hizmet verebileceğini söyledi. Bu şekilde hizmet veren Takviye Kursları her ders için ayrı ayrı Bakanlıktan izin alacak. Edebiyat dersleri Türkçeyi, inkılap tarihi ise tarih konularını kapsamayacak.

BAKAN ONAYIYLA İSTİSNAİ İZİN

Düzenleme, Bakan onayıyla bir defaya mahsus yapılacak. Bakanlığın belirttiği sürede Takviye Kursuna başvurmayanlar için aynı hak tekrar tanınmayacak.

BİN DERSHANE İÇİN KRİTİK KARAR

Bugüne kadar 3 bin 107 dershaneden 2 bin 280'i dönüşüm başvurusu yaptı. Bunlardan 2 bin 260'ını dönüşüm için uygun bulundu. 967'si de dershaneden özel okula döndü. Bu karardan sonra dönüşüm için bekleyen 2 bin 260 dershaneden bazıları başvurularını geri çekti. Böylelikle özel okula dönüşmek istemeyen binden fazla dershane yasal boşluğa düşmüş oldu.

AVCI: "ÖNERİMİZ TAKVİYE KURSU OLMALARI"

Milli Eğitim Bakanı Avcı, bu dershaneler için takviye kursları olabileceklerini belirterek, "Bugün dershane adı altında faaliyet göstermekte olan ama kanunda karşılığı kalmadığı görülecek olan kurumlar kanunen özel okula, Etüt Eğitim Merkezine veya Kurslara dönüşebilirsiniz. KPSS kursu, takviye kursu olabilirler. Bizim onlara önerimiz takviye kursu olmaları. Devlet olarak geçen yıl okullarda ücretsiz takviye kursu başlattık. 2 milyondan fazla öğrenci yararlandı. Özel sektör de takviye kursu açabilir" dedi.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum