Ders zili pazartesi çalacak

Ders zili pazartesi çalacak

Yaz tatilinin ardından açıköğretim de dahil yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin 794 öğretmen, 28 Eylül Pazartesi günü yeni eğitim-öğretim yılına başlayacak.

Bu yıl yaklaşık 1 milyon 136 bin öğrencinin ilkokul birinci sınıfa, yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin de okul öncesi eğitim kurumlarına başlaması bekleniyor. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreciyle birlikte gerçekleştirilecek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise son aylarda yaşanan olaylar nedeniyle eğitime nasıl başlanacağı merak konusu.

Bölgeye yeni atanan öğretmenlerin güvenlik endişesi taşıdıkları konuşulurken, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ve yeni atanan öğretmenlerin de büyük bölümünün pazartesi günü göreve başlayacağını savunuyor. Yaz tatilinin ardından açıköğretim de dahil yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin 794 öğretmen, 28 Eylül Pazartesi günü yeni eğitim-öğretim yılına başlayacak. Bu yıl yaklaşık 1 milyon 136 bin öğrencinin ilkokul birinci sınıfa, yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin de okul öncesi eğitim kurumlarına başlaması bekleniyor. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreciyle birlikte gerçekleştirilecek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise son aylarda yaşanan olaylar nedeniyle eğitime nasıl başlanacağı merak konusu. Bölgeye yeni atanan öğretmenlerin güvenlik endişesi taşıdıkları konuşulurken, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ve yeni atanan öğretmenlerin de büyük bölümünün pazartesi günü göreve başlayacağını savunuyor. 

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.