Ders kitaplarına Allah'ı ekleyin deyince saldırıyorlar, sövüyorlar

Ders kitaplarına Allah'ı ekleyin deyince saldırıyorlar, sövüyorlar

Yazar Ali Erkan Kavaklı, ders kitaplarında Allah'ın olmadığını söyleyince isim verdiği bazı çevrelerden tepki aldığını söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

"Fen bilimleri ders kitapları Allah diyemese de ilim Allah’ı anlatıyor" diyen Kavaklı, "Fen Bilimleri, fizik, kimya, biyoloji kitaplarında Allah’ın adı anılmıyor ama ilim; Allah’ı, ilmini, kudretini, sanatını, azametini, hâkimiyetini, saltanatını anlatıyor. Fen bilimleri; evrendeki mükemmel sistemi ayrıntılı bir şekilde açıklar. Sistem de sistemin sahibini anlatır" dedi.

Yeni Akit'teki yazısında, "Sistemi kuran yaratıcıyı kitaba yazın deyince hop oturup hop kalkıyorlar, zıvanadan çıkıp saldırıyor, sövüyorlar. Sanki bilim kendilerininmiş gibi havalara giriyorlar. Özkökgiller, Sputnikçiler, Teodor Aristotalesler… Bilimin dilini doğru okuyan, hem bilimi anlatan hem de yaratıcının hikmetini açıklayan bir dünya bilim adamı var. Kitaplar yayınlıyorlar. İlim Allah’ı anlatıyor" şeklinde yazdı.

Kuantum teorisyeni yaratıcıya inanıyor

Her hücrenin muhteşem bir hafızası olduğunu, kâinattaki sisteme uyumlu hareket ettiğini, 100 milyar nörondan meydana gelen beyin hücrelerinin proteinlerden oluştuğunu, her hücrede 100 milyon civarında atom altı varlık olan “mikrotübüllerin” bulunduğunu ve insandaki bilincin bunlara bağlı olduğunu söyleyen Arizona Üniversitesi anestezi uzmanı, kuantum teorisyeni Prof. Stuart Hameroff'un “yaratıcıya” inandığını hatırlatan Kavaklı, yazısını şöyle sürdürdü:

“Bir gün kanser araştırmaları yaparken mikroskopla hücredeki DNA kromozomlarının mükemmel ve eşit bölünmelerini seyrettim. Hücre içlerinde sentriyol olarak da nitelenen incecik ve minicik iplikçikler bulunuyor. Tıp dilinde bunlara mikrotübül adı verilir. Mikrotübüller, kromozomları zarif bir hareketle tam ortasından harika bir şekilde bölüyor. Eğer bölünme eşit olmazsa kanser hücreleri ortaya çıkar.

Düşündüm:

Bu küçük protein makineleri, ne yapmaları gerektiğini nereden öğreniyorlar?

Kendi kendime sordum: Mikrotübüller nasıl organize oluyor ve nasıl yönetiliyor? Burada nasıl bir zekâ rol oynuyor? Eğer zekâ yoksa bu bilinçli hareket nasıl meydana geliyor?..

Beynin sadece 100 milyar aptal hücreden meydana geldiğini düşünemeyiz. Bu hücreler beraber çalışıyor, zekâ ve bilinç eseri bir çalışma ortaya koyuyor. Her nöron inanılmaz ölçüde karmaşık. Bu gerçeği kabul etmeliyiz. Hücrede bizzat bilinç olduğu kabul edilmese bile ‘bir çeşit zekâ veya bir çeşit bilinç eseri eylemler’ cereyan ettiği bilinmeli. Beyinde saniyede 40 defa bilinç hâli meydana gelir. Senkronize gama dalgaları beyinde mikrotübüllerin bilgi ağı oluşturup onu organize ettiğini gösterir. 

Birkaç mühendis ve fizikçi ile mikrotübül hücreleri yapmaya karar verdik ve işe koyulduk. Bir veya sıfır eylemi yapmak ve yapmamak… Bunlara her nöronun içindeki mikrotübüller karar veriyor. Hem de saniyenin milyarda biri kadar bir sürede, çok hızlı… Günlerce yapay beyin çalışmalarına katıldım. Yüz milyar hücrenin bilgi alması, bilgi ağları örmesi ve beyin gibi çalışması denemeleri yaptık. Sonuç alamadık. (Bilim adamları hücre, nöron, mikrotübül yapamıyor. İnsan vücudunda milyarlarca var. A.E.K)

Ateistler gözlerini kapasa da kâinattaki sistem Allah’ı anlatıyor. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabı, biyoloji dünyasındaki kanunları koyan Allah’tır diyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.