Derin devlet, tarikat ve cemaatlere dehşetli bir plan hazırlıyor

Derin devlet, tarikat ve cemaatlere dehşetli bir plan hazırlıyor

Müfid Yüksel, hedefteki isimleri tek tek açıkladı

Risale Haber-Haber Merkezi

Araştırmacı-yazar Müfid Yüksel, Türkiye’de derin devletin tüm tarikat ve dini cemaatleri tasfiye etmeye, kökünü kazımaya kararlı göründüğünü söyledi. 

Bu açıklama sonrası sosyal medyada tartışma başladı. Bazı takipçilerine cevap veren Yüksel, "Bu proje, iktidar içerisinde yer alan bir kısım Tarikat/Tasavvuf ve Bediüzzaman karşıtlarından da ciddi destek buluyor" iddiasına bulundu. Yüksel'in bu iddiasına hükümet kanadından henüz bir cevap gelmedi.

Asla göz yummayacağız, asla izin vermeyiz

Müfid Yüksel'in açıklamaları şöyle:

"Türkiye’de derin devlet tüm tarikat grupları ve dini cemaatleri tasfiye etmeye, kökünü kazımaya kararlı görünüyor. Özellikle, Mevlâna Hâlid ve Bediüzzaman, Nakşibendilik-Hâlidîlik ve Risâle-i Nur câmiasını tümüyle tasfiye edecekler. Bu asla kabul edilemez. Buna boyun eğilemez.

Tarihte Bu ülkenin Dini omurgasını oluşturan Sembol-Dini şahsiyetlerin devlet eliyle tasfiyesine asla göz yummayacağız. Buna asla izin vermeyiz.

Sembol-Dini şahsiyetler

İmam-ı Gazzali, Abdülkâdir Geylânî, Şah-ı Nakşibend, Mevlâna Abdurrahman Câmi, İmam-ı Rabbani, Mevlâna Hâlid,  Seyyid Taha, Sibgatullah El-Arvasi, Ziyaeddin Gümüşhanevi, Bediüzzaman Said Nursi, Abdülhakim El-Arvâsî gibi Sembol-Dini şahsiyetlerin Devlet eliyle tasfiyesine asla göz yumulmaz.

Tarikatlar ve Cemaatler denetlenmeli ve şeffaflaşmalı

677 Sayılı Tekke-Zâviyeler Kanunu Kaldırılmalı. Tekke-Dergâhlar açılmalı. Tekkeleri-Dergahları ve Tarikatları denetlemeye matuf, Osmanlı'daki Meclis-i Meşâyihe benzer, denetim mekanizması/kurumu kurulmalı. Mevlevihâneler ve Bektaşi dergahları da dahil, sahiplerine iade edilmeli.

Tarikatlar ve Cemaatler denetlenmeli ve şeffaflaşmalı. Bu konuda ihtilaf yok. Ancak onların, dahası dindar halkın dayandığı değer ifade eden tarihimizdeki Dini-Sembol şahsiyetlerin ve yollarının itibarsızlaştırılıp tasfiye edilmesi kabul edilemez. Söylediğim bu. Yapılan da bu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
21 Yorum