Depremzedelere yardımı için Türkiye'ye gelen Filistinli, işgalci İsrail tarafından öldürüldü

Depremzedelere yardımı için Türkiye'ye gelen Filistinli, işgalci İsrail tarafından öldürüldü

Depremden sonra Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak katılan Filistinli Hamdallah, işgalci İsrail güçleriyle yerleşimcilerin silahlı saldırısı sonucu şehit düştü

Batı Şeria'da yüzlerce Yahudi yerleşimci, Nablus kentinde organize saldırılar düzenleyerek Filistinlilere ait çok sayıda ev, iş yeri ve aracı ateşe verdi.

Nablus'a bağlı Huvara beldesinde bir araca düzenlenen silahlı saldırıda 2 Yahudi yerleşimcinin öldürülmesinin ardından bölgede gerginlik yükseldi.

Huvara ve çevresindeki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yaşayan yüzlerce İsrailli yerleşimci sokaklara çıkarak Filistinlilere karşı organize saldırılar başlattı.

Yerleşimciler, bölgede molotofkokteyli saldırılar düzenleyerek Filistinlilere ait çok sayıda ev, iş yeri ve aracı ateşe verdi.

Bölgedeki çok sayıda noktadan alev ve dumanların yükseldiği anlar AA kameralarına yansıdı.

TÜRKİYE'DEKİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA GÖNÜLLÜ KATILAN FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Filistin Kızılayından yapılan açıklamaya göre, Nablus'a bağlı Zatera beldesinde İsrail güçleriyle yerleşimcilerin silahlı saldırısı sonucu gerçek mermiyle karnından yaralanan 37 yaşındaki Samih Hamdallah Mahmud Aktaş hayatını kaybetti.

Beyta beldesi sakinlerinden olan Aktaş'ın, depremden sonra Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarında gönüllü olarak bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Olaylarda, biri bıçaklı diğeri sopalı saldırıya uğrayan 2 Filistinli de yaralandı. Yaralıların hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Onlarca Filistinlinin dumandan, bazılarının da biber gazlı saldırılardan etkilendiği kaydedildi.

Bölgede görev yapan ambulans ve itfaiye araçlarına taşlı saldırılar düzenlendiği ve araçlarda hasar meydana geldiği aktarıldı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.