Depremzede çocuklar artık çadırda eğitim görmeyecek

Depremzede çocuklar artık çadırda eğitim görmeyecek

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde yaklaşık 3 ay önce meydana gelen depremde okulları zarar gören çocuklar, eğitimlerine önce konteynerlerde, okulların tamamlanmasının ardından da yeni binada devam edecek.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 2 Mart'ta meydana gelen 5,5 şiddetindeki deprem sonrası, onlarca ev ve kamu kurumu kullanılamaz hale geldi. Depremin hemen ardından yaraların sarılmaya çalışıldığı ilçede, evleri ve okulları yıkılan depremzede çocuklar, eğitim hayatlarını çadırlarda sürdürüyor.

Yeni okul binalarının bir an önce yapılarak gelecek eğitim öğretim döneminde sınıflarına kavuşmayı hayal eden çocuklar, tüm zorluklara rağmen eğitimden geri kalmadan geleceklerini inşa ediyor.

Valilik koordinesinde çalışmalarını sürdüren İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise çocukları gelecek yıl yeni bir okula kavuşturmak için büyük çaba gösteriyor.

Öğrencilerin ilk etapta konteynerlere yerleştirilmesi kararı alınırken yeni okulun inşaatına başlanması için de düğmeye basıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem felaketiyle sıkıntılı günler geçiren Samsat'ın sıkıntılarını çözmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Öncelikli hedeflerinin, ilçedeki eğitimin aralıksız sürmesi olduğunu anlatan Kızılkaya, eğitimin aksamaması için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını vurguladı.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.