Depremsavar yatak-mezar!

Depremsavar yatak-mezar!

Deprem esnasında çelik mezara dönüşen yatak icat edildi!

Türkiye'nin büyük çoğunluğu 1. ve 2. derece deprem kuşağında yer alıyor yani depremlerin büyük ölçüde can ve mal kaybına neden olduğu deprem kuşaklarında.

Yaklaşık 20 milyon kişiyle, toplam nüfusumuzun 1/4'üne evsahipliği yapan İstanbul'da ise uzmanların gerçekleşmesini beklediği 'Büyük İstanbul Depremi' hadisesi var ki doğacak sonuçları düşündükçe insanın tüyleri ürperiyor.
 
Tabii böylesi büyük tahribata yol açması muhtemel bir depremin beklendiği tek şehir biz değiliz. Örneğin deprem beklenen önemli merkezlerden birisi de ABD'nin Kaliforniya eyaleti. Hatta NASA uzmanları bu depremin 2,5 sene içerisinde olacağını öngörüyor.
 
İsmi deprem-savar yatak. Görüldüğü üzere deprem esnasında yatağın ortası açılıyor ve üzerinde yatanlar oluşan kutunun içine düşüyor, sonrasında kapaklar kapanıyor. Yani bir nev'i kutu gibi bir mezara girmiş oluyorsunuz. :)

Böylece çelik mezarın içinde güvende oluyorsunuz (tabii ne kadar güvende olduğunuz muallak). Bulunduğunuz ortamın alt kısmında da ilk yardım setleri, su ve yiyecekler bulunuyor. Sonrasında birilerinin sizi kurtarması için beklemeye başlıyorsunuz.

Şu anda konsept olan deprem-savar yatak açıkçası biraz korkutucu gözüküyor. Böyle bir şeyi kaç kişi tercih eder bilemeyiz. Tabii bir de depremden yatak sayesinde kurtulmak için depremin siz uyuduğunuz sırada gerçekleşmesi gerekiyor. :)

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.