Depremlerde evleri hasar gören aileler için konteyner yardımı

Depremlerde evleri hasar gören aileler için konteyner yardımı

Malatya Hekimhan'da meydana gelen 5,0 ve 4,5 büyüklüğündeki depremlerde evleri hasar gören aileler için bölgeye 50 konteyner daha gönderildi.

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yaklaşık 10 gün arayla meydana gelen 5,0 ve 4,5 büyüklüğündeki depremlerde evleri hasar gören aileler için bölgeye 50 konteyner daha gönderildi.

 Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, deprem nedeniyle 800'e yakın evin ağır hasarlı olduğu ilçede konteynere yerleştirilen aileleri ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.
 
Millioğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Kasım'da 5,0 büyüklüğünde, 9 Aralık'ta da 4,5 büyüklüğünde depremlerin meydana geldiği ilçede vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.
 
Depremlerin ardından valilik, kaymakamlık, jandarma, AFAD, büyükşehir belediyesi ve kendi ekiplerinin bölgede sorumluluk alanlarıyla ilgili çalışmalar yaptığını anlatan Millioğulları, vatandaşların sorunlarını acilen gidermek için çabaladıklarını belirtti.
 
Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin ilçede hasar tespiti yaptığını aktaran Millioğulları, "AFAD'ın bize verdiği bilgiye göre biz hasar gören evlerde kimsenin oturmasını istemiyoruz. Gerek hükümetimiz gerek belediye olarak vatandaşlara gıda anlamında yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
 
Depremlerin hemen ardından ilçeye 30 konteyner gönderildiğini hatırlatan Millioğulları, şu anda yaklaşık 15 köyde 80'e yakın konteyner bulunduğunu bildirdi.
 
Beşiktaş Belediyesinin, battaniye ve gıda malzemelerini içeren 2 kamyon yardımda bulunduğunu dile getiren "Kaymakamlık yetkilileriyle yerinde inceleme yaparak insanların ihtiyaçlarını karşılamaya ve moral vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.
 
Millioğulları, ilçede her gün 2-3 artçı deprem meydana geldiğini, 29 Kasım'dan bu yana 300'ün üzerinde artçı deprem olduğunu dile getirerek, "Vatandaşlarımız hala tedirgin evlerine girmek istemiyor. Ancak deprem konusunda uzmanlardan gerekli bilgileri alarak vatandaşların sıkıntılarını gidermeye, onlara moral vermeye çalışıyoruz. Umarım her şey güzel olur" ifadelerini kullandı.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.