Depremin bilançosu arttı

Depremin bilançosu arttı

Afganistan'da meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Afganistan ve Pakistan'da ölenlerin sayısı 323'e yükseldi.

Pakistan Başbakanlık Basın Bürosundan yapılan açıklamada, “Başbakan Navaz Şerif başkanlığında yapılan toplantıda, Pakistan'da 228 kişinin yaşamını yitirdiği, 620 kişinin yaralandığı belirtildi” ifadesi kullanıldı.

BİNLERCE EV YIKILDI

Pakistan'ın kuzeyinde 3 bin 320 evin yıkıldığı, enkaz altında kalanların bulunması için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Pakistan'da 8 Ekim 2005'te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde ise 75 bin kişi yaşamını yitirmişti. Deprem nedeniyle Afganistan'da 95 kişi öldü, 440 kişi yaralandı. Ölü ve yaralı sayısının daha da artabileceği ifade edildi. Depremin merkez üssü olan Bahadaşan'da bin 400'den fazla evin yıkıldığı bildiriliyor. Toprak kayması nedeniyle yollar kapandı ve birçok köye henüz ulaşılamadı. Bölgede telefon hatları hala çalışmıyor. Sadece Kunar ilinde ölenlerin sayısı 42 olarak açıklandı. Pakistan sınırına yakın Kunar kenti, depremden en fazla zarar gören bölge oldu. Kunar Arama Kurtarma Ekibi Başkanı Gulam Ali Sebat, yüzlerce evin yıkıldığı kentte en az 42 kişinin öldüğünü, 70 kişinin yaralandığını açıkladı.
 
Kızılay'dan acil yardım
Türk Kızılayı, Afganistan'da meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede ihtiyaç tespit çalışmalarına başladı. Kurumun Pakistan'daki uzman ekibiyle depremden en çok etkilenen bölgelerde ihtiyaç tespiti gerçekleştirdiği belirtildi.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.