Deprem ve koronavirusten dolayı ara verilen mukâbele yeniden başladı

Deprem ve koronavirusten dolayı ara verilen mukâbele yeniden başladı

Bizi bu günlere kavuşturan Rabbimize sonsuz Hamd-ü Sena ediyorum

Elazığ’da Merkezi sistem ile kent merkezinde bulunan tüm camilerde ve aynı zamanda radyoda dinletilen Kur’an tilavetine insanlık üzerinde bulunan bela ve musibetlerin ortadan kalkmasına vesile olması temenni edilerek başlanıldı.

Uzun aradan sonra mukabele geleneğini Kuran tilavetiyle yeniden başlatan Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, hayırlı bir güne başladıklarını belirterek Kur’an’ın hidayet kaynağı olduğunu vurguladı.

Konuşmasına besmele ile başlayan Aydın, “Bizi bu günlere kavuşturan Rabbimize sonsuz Hamd-ü Sena ediyorum. Daha önce Elazığ’da 7 seneden beri okunan ve merkezi sistemden seslendirilen mukabele geleneği deprem vesilesiyle sekteye uğradı. Bugün yeniden mukabele geleneğini Allah'ın izniyle başlatmış olduk. Her gün ikindi namazından bir saat önce Kur'an-ı Kerim'i mukabele şeklinde okuyacağız. Malumunuz, Kuran hidayet kaynağımızdır. Kur'an nurdur. Kur'an rahmettir.” ifadelerini kullandı.  

“Erzurum'da 500 yıldır devam eden bin bir hatim geleneği var”

Erzurum'da 500 yıldır devam eden bin bir hatim geleneğinin Pir Ali tarafından başlatıldığını ve bu geleneğin Kur’an hafızlarının atların üzerinde yaşattıklarını belirten Aydın, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Elazığ’da da böyle bir geleneğin daha önceden başlatılması çok güzel. Burası muhafazakâr bir şehir. Dolayısıyla kardeşlerimiz, Kur'an-ı Kerim okunduğu zaman onu dinlerler, hürmet ederler. Cenab-ı Hakk Kur'an'ı Kerim'de şöyle buyuruyor: ‘Kur'an okunduğu zaman onu dinleyin ki Allah size merhamet etsin.’ İnşallah, Kur'an-ı Kerim buradan sürekli okunacak. Ben şu anda huzurlarınızda hocalarımıza teşekkür ediyorum.”

Aydın, Elazığ’da da böylesi güzel bir geleneğin olmasından memnuniyet duyduğunu vurguladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.