Deprem şehitleri Sakarya'da dualarla anılacak

Deprem şehitleri Sakarya'da dualarla anılacak

Sakarya'da 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nde vefat edenler, depremin olduğu saat 03.02'ye kadar düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

Sakarya İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Nafi Özdin, yaptığı yazılı açıklamada, Marmara Depremi'nin yıl dönümünde kentte vefat eden 3 bin 891 "deprem şehidi"nin anılacağını belirtti. 

Deprem şehitlerini anmak ve ruhlarını yad etmek için 17 Ağustos Pazartesi 01.30'da depremin olduğu saat 03.02'ye kadar Kent Meydanı'nda anma programı düzenleneceğini aktaran Özdin, hayatını kaybedenlerin ruhlarına ithaf edilmek üzere İl Müftülüğü'nün katkılarıyla okunan 1001 hatimin duasının yapılacağını ve Kur'an-ı Kerim okunacağını vurguladı.

Özdin, programın deprem süresince çekilmiş fotoğraflardan oluşan slayt ve filmlerin izlenmesi, Kur'an-ı Kerim tilaveti, konuşmalar ve saat 03.02'de yapılacak dua ve ikramın ardından sona ereceğini belirterek, İl Afet Koordinasyon Müdürlüğü ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin de 16 Ağustos Pazar günü Kent Meydanı'nda depremde kullanılan ekipmanları tanıtacağını bildirdi.

Deprem şehitlerini her yıl anmak istediklerini vurgulayan Özdin, herkesi anma etkinliğine davet etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.