Deprem çocuklarına bir kamyon oyuncak

Deprem çocuklarına bir kamyon oyuncak

Oyuncakçılar Derneği, Kurban Bayramı’nda Van’a bir kamyon dolusu oyuncak gönderiyor.

Van depremi sonrası Türkiye genelinde yürütülen yardım kampanyalarına oyuncakçılar da katılıyor. Kısa adı OYDER olan Oyuncakçılar Derneği, Kurban Bayramı’nda Van’a bir kamyon dolusu oyuncak gönderiyor.

Konu ile ilgili Rotahaber'e konuşan OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alioğlu, Kızılay ile işbirliği içinde oyuncakların dağıtımının yapılacağını bildirdi. Depremde en çok etkilenen kesimin başında çocukların geldiğini söyleyen Alioğlu, gönderecekleri oyuncakların 15 bin parçadan fazla olacağını kaydetti. Oyuncak yüklü kamyonun bayram öncesi yola çıkması, çocukların oyuncaklarına bayram günü kavuşması bekleniyor.

Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden 601 vatandaşın 155 kız ve erkek çocuğu yetim kaldı. 155 yetim çocuktan 2'si ise hem anne hem de babasını kaybederek öksüz oldu. Yetim ve öksüzlerin tespiti çalışması ise devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yetim ve öksüz sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

ROTAHABER