Denizlerde 83 bin sığınmacı yakalandı

Denizlerde 83 bin sığınmacı yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yıl içinde Türk karasularında 83 bin 535 sığınmacı yakaladı.

Yasa dışı sınır geçişleriyle yoğun mücadele yürüten Türkiye, yıl içinde 83 bin 535 kaçağı denizlerde yakaladı, 208 göçmen ise çıktıkları "umuda yolculukta" hayatını kaybetti.

Ülkelerindeki savaş, açlık ve yoksulluk gibi nedenlerle daha iyi yaşama adım atmak isteyen binlerce insan, yasa dışı yollarla Avrupa'ya geçmeye çalışıyor. "Umut tacirlerinin" eline düşen bu insanlardan çoğu derme çatma botlarla ölüm yolculuğuna çıkıyor. Bazılarının bedelini canlarıyla ödediği bu yolculuklara engel olmak isteyen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 7 gün 24 saat esasıyla çalışıyor.

Ekipler, yasa dışı geçişleri önlemek için yürüttükleri mücadele kapsamında 2014'te 14 bin 961 bin kaçak göçmeni yakaladı. Bu yıl ise denizlerde yakalanan göçmen sayısı aralık başı itibarıyla 83 bin 535'e ulaştı.

Göçmen kaçakçılığı yapan onlarca çeteyi çökerten güvenlik güçleri, 2014'te 106, bu yıl da 165 "organizatör"ü gözaltına aldı. Geçen sene 574 olaya müdahale eden sahil güvenlik ekipleri, bu yıl 2 bin 228 kaçak geçişe engel oldu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.