Denizin 4 bin metre altında ihtişamlı ilahi sanat

Denizin 4 bin metre altında ihtişamlı ilahi sanat

Bilim insanları Kaliforniya Körfezi'nde yeni bir solucan türü keşfetti

Kaliforniya Körfezi'ndeki Pescadero havasında suyun 4 bin metre altında görüntülenen "Peinaleopolynoe orphanae" solucanları dış görünüşleriyle ve renkleriyle ön plana çıkıyor. Yunanca "aç" anlamına gelen peinaleopolynoe solucanları deniz tabanındaki bir yiyecek yığınının etrafında toplu halde bulunmaları nedeniyle bu ismi aldı.

DENİZ'İN 4 BİN METRE ALTINDA KEŞFEDİLDİ

Kaliforniya Körfezi'ndeki Pescadero havzasında denizin 4 bin metre altında keşfedilen deniz solucanları bilim insanlarını şaşırttı. Rengarenk bir dış görünüşe sahip olan solucanlar deniz tabanındaki yiyecek yığınlarının etrafında görüntülendikleri için Yunanca "aç" anlamına gelen "Peinaleopolynoe" ismini aldılar.

2020'de denizin derinliklerinde keşfedilen ve isimlendirilen toplam 6 aç solucan türü bulunuyor. Bu türler arasında en parlak dış görünüşe sahip olanlara "Elvis" lakabı verildi.

Solucanların renkleri, kelebek kanatlarında olduğu gibi, pulların iç yapısında ışığın yansıması ve kırılmasıyla oluşuyor. Derin denizde onları ışıldatan tek ışık, diğer hayvanların biyolüminesansı ancak dalış robotlarının ve su altı araçlarının farları da parlamasında etkin rol oynuyor.

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.