Deniz Baykal: Hayat geçici, insan bir dayanak noktası arıyor

Deniz Baykal: Hayat geçici, insan bir dayanak noktası arıyor

Hastalıktan sonra iç sorgulama yaptığını söyleyen Baykal'dan dikkat çeken sözler

Risale Haber-Haber Merkezi

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal, sağlık sorunlarının ardından ilk kez canlı yayına çıktı. 

Hayatın geçiciliğine vurgu yapan Baykal, "bir dayanak arama ihtiyacı'na dikkat çekti: "Hiçbir şey ebedi değildir. Her şey bir anda var bir anda yok.. Hayatın bu geçicilik duygusunu içimize yerleştirmemiz lazım. Bir dayanak arama ihtiyacınız var. Bu tecrübeleri yaşayınca insan, böyle bir iç sorgulamayı, muhasebeyi yapıyor" dedi.

Halk TV'ye konuşan Baykal, 30 yıl boyunca her sabah 6’da uyanıp arkadaşlarıyla buluşarak 2,5 saat spor yaptığını, sağlığına her zaman dikkat ettiğini, içki ve sigara kullanmadığını söyledi.

OTURMAYI, KALKMAYI YENİDEN ÖĞRENMEYE BAŞLADIM

Pıhtı atması sonucu bu hale geldiğini anlatan Deniz Baykal; beyninin ve kalbinin bu durumdan etkilendiğini söyledi.

Fizyoterapistler eşliğinde tedaviye devam eden Baykal, "Ankara'da 30 yıl yaşadım. Her gün sabah 06.30'da arkadaşlarımla buluşup yürüyüşe çıkardık. 7 kilometrelik bir parkurda, spor yapardık. Antalya'da her sabah saatlerce kulaç atarak yüzmek ve düzenli spor yapmak başlıca meşgalem oldu. Sigara, içki yok. Sağlık takıntısıyla yıllarımı geçirdim. Sonra çok ciddi bir sağlık sorunuyla karşı karşıya kaldım. Pıhtı attı ve kalp, beyin hepsi etkilendi. Şimdi bununla mücadele ediyorum. Bu kadar sağlık takıntısı bir adam olarak, şimdi yürümeyi, oturmayı, kalkmayı yeniden keşfeder gibi bir süreç içindeyim" dedi.

HİÇ BİR ŞEY EBEDİ DEĞİL AMA BİR DAYANAK ARAMA İHTİYACIMIZ VAR

Baykal, szölerini şöyle sürdürdü:

"Elbette herkes sağlıklı beslenmelidir. Hiçbir şey ebedi değildir. Her şey bir anda var bir anda yok.. Hayatın bu geçicilik duygusunu içimize yerleştirmemiz lazım. Ne zenginlik, ne mevki-makam, ne şan-şöhret... Hiçbirisinin bir kalıcılığı, bir değeri yok. Yaşarken görüp geçtiklerin o kadar. Bütün bunların ötesinde bir dayanak arama ihtiyacınız var. Bu tecrübeleri yaşayınca insan, böyle bir iç sorgulamayı, muhasebeyi yapıyor. Hiçbir şeyin kalıcı olmadığı, para, pul, şan, şöhret, sermayenin değerinin olmadığını insan derinden yaşayarak hissediyor. Önemli olan iyi insan olmak ve çevresiyle, ailesiyle iyi ilişkiler içerisinde olmak. Dünyada gerçek güzellik bu."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum