Deist Kanadalı öğrenci Risale-i Nur ile Müslüman oldu

Deist Kanadalı öğrenci Risale-i Nur ile Müslüman oldu

Kanada Risale-i Nur talebelerinin mektubu

RİSALEHABER

Esselamu aleykum ve rahmetullahu bereketuhu

Kanada’nın Edmonton şehrinden binler selamlar ederek buradaki Risale-i Nur hizmetlerinden bir nebze bahsetmek istedik. 

Edmonton, Alberta eyaletinde yaklaşik 1 milyon insanın yaşadığı bir şehir olup, farklı millet ve dinlerden pek çok kişinin bulunduğu ve nüfusunun yüzde 10'unu müslümanların teşkil ettiği dünyanın kozmopolit yerlerinden birisidir. 

Kuzey Amerika’daki ilk cami

1938 yılında Kuzey Amerika’daki ilk cami Edmonton’da açılmakla beraber, müslümanların hayatın her alanında görülebilmesi, yabancı ve İslam düşmanlığının Avrupa şehirlerine kıyasen çok az olması hasebiyle, İslami hizmetlerin inkişafına müsait bir zemin olagelmiştir. Bilhassa, Kanada'nın en prestijli ve büyük üniversitelerinden biri olan Alberta Üniversitesinin Edmonton’da bulunması, burayı aynı zamanda bir ilim merkezi yapıp on binlerce üniversite öğrencisi için cazip hale getirmektedir. 

Edmonton’daki Risale-i Nur hizmetlerinin başlangıcı, bildiğimiz kadarıyla, 2003 yılına kadar gitmekte olup, gerek dershane ortamında gerekse ev veya üniversite ortamlarında kardeşlerimizin hususi gayretleri ile süre gelmiştir. 

2013-2014 yıllarında abilerimizin Türkiye’den bilakis Risale-i Nur hizmeti için buraya gelmeleri bir fütuhata vesile olmuştur. Elhamdulillah, bugün Alberta üniversitesindeki Risale-i Nur talebeleri olarak, abilerimizin destek ve teşvikleri ile bu bayrağı taşımaya gayret etmekteyiz. Bilhassa, Kur’an hakikatlerinin dünyanın her beldesinde intişar edilmesi ve okunmasının bir ihtiyaç olduğuna tam kanaat edip, bu lüzuma binaen düzenli olarak  Risale-i Nur derslerinin okunmasına özen göstermekteyiz. 

Üniversite kampüsünde Risale-i Nur dersleri

Cenab’ı Hakkın tevfiki ile son dört yıldır, Risale-i Nur derslerini, üniversite kampüsünde kılınan Cuma namazları sonrasında, fasılasız olarak devam ettirmekteyiz. Bizimle irtibatta olan abilerimizin dua ve himmetleri ile yaklaşık iki yıldır bir dershanemiz olup, altı ay önce de dershanemizi hem üniversiteye hem de Edmonton’un merkezi camilerinden birine yakın bir yere taşımak nasip olmuştur. 

Cenab-ı Hakkın inayetiyle, medresemizde Cumartesi ve Çarşamba akşamları hem Türkçe hem İngilizce olarak yapılan Risale-i Nur dersleri, başta Türk, Pakistanlı, İranlı, Bangladeşli olmak üzere çeşitli milletlerden ve Kanada’da yetişmiş olan kardeşlerimizin ilgi ve istifadesine mazhar olmaktadır. 

Risale-i Nur ehli-sünnetin bu asırdaki en güvenilir kaynaklarından biri

Çoğunluğu üniversitede talebe veya araştırmacı olan bu kardeşlerimiz, Risale-i Nur'u dikkatle tetkik etmekte ve Marifetullah’a dair derslerini okudukça külliyata ve üstadımız Bediüzzaman’a karşı alakaları gittikçe artmaktadır. 

Mesela, 4 ay kadar önce, dershanede kalan bir kardeşimizin vesilesiyle Edmonton’da Risale-i Nur medresesi olduğunu duyan, Kanada’da yetişmiş hukuk öğrencisi bir genç kardeşimiz, bu habere çok heyecanlanmış ve tanıştığımızda ilk olarak Risale-i Nur’un ehli-sünnetin bu asırdaki en güvenilir kaynaklarından biri olduğunu bildiğinden ve derinlemesine okuma iştiyakından bahsetmiştir. 

Allah'a inanan dinlerin olduğuna inanmayan Deist bir Kanadalı

Allah'a inanan, fakat dinlerin olduğuna inanmayan bir Kanadalı arkadaşının, daha sonra Risale-i Nur’un vesilesiyle müslüman olduğunu ve kendisinin de o kişi vasıtasıyla Risale-i Nur’u araştırdığını ifade etmişti. Bu mudakkik kardeşimiz, her zaman Kelam ilmine özel bir ilgisi olduğunu ve Risale-i Nur’da en çok hayran kaldığı noktalardan birinin Kelam ilmindeki temel argümanları, iman hakikatlerini ispat noktasında, mükemmel bir biçimde ve herkesin anlayacağı tarzda bulunduğunu söylemektedir.

Üniversite içerisinde Risale-i Nur tanıtım standı

Düzenli olarak Risale-i Nur derslerinin sürdürülmesinin yanı sıra, hedeflerimizden birisi de üniversite içerisinde Risale-i Nur tanıtım standı açarak, Kur’an hakikatlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasına vesile olmakdır. Geçtiğimiz sene içerisinde bu yöndeki yaptığımız teşebbüs, İslami broşür ve kitap tanıtımı yapan başka bir standin zaten mevcut olduğu gerekçesiyle, üniversitedeki ilgili birim tarafından geri çevrilmişti. Kendilerine Risale-i Nur’un mahiyetini anlatan broşürlerden verdik ve İnşAllah bu problemin üstesinden en kısa sürede gelerek, bu yıl içerisinde Alberta üniversitesinde bir stand açmayı ümid ediyoruz.

Edmonton Risale-i Nur talebeleri olarak kardeşlerlerimize tekrardan selamlar eder, hizmetteki azim, ihlas ve muvaffakiyetimiz için dualarınızı bekleriz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum