Defineciler, Said Nursi'nin kaldığı tarihi mekanı harabeye çevirdi

Defineciler, Said Nursi'nin kaldığı tarihi mekanı harabeye çevirdi

Van'ın İpekyolu İlçesine bağlı Çoravanis Mahallesi'nde bulunan Bediüzzaman Said Nursî'nin kaldığı tarihi mekân restore edilmeyi bekliyor. Tarihi mekân defineciler tarafından kaçak kazılarla tahrip edilmeye devam ediyor

Yazdığı Risalelerle insanların hidayetine vesile olan Kur'an ve İslam hizmetkârı Bediüzzaman Said Nursi'nin Van'ın İpekyolu İlçesine bağlı Çoravanis Mahallesi'nde kaldığı mekân, yok olmayla karşı karşıya.

VATANDAŞLAR, RESTORE EDİLMESİNİ İSTİYOR

Çoravanis Mahallesi'nde yer alan ve Bediüzzaman Said Nursî'nin kaldığı tarihi mekân, defineciler tarafından tahrip edilirken, bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar, tarihi mekanın restore edilmesini istedi.

coravanis2.jpg

ÇORAVANİS KÖYÜ

Erek Dağı, Van'a yaklaşık beş kilometredir. Her çeşit ulaşım aracıyla Erek Dağı'na gidilebilir. Rusya esareti dönüşü Bediüzzaman şimdi harabeye dönmüş eski manastır tabir edilen ve "çilehane" olarak da bilinen yerde kalmıştır. Bediüzzaman burada kalmakta iken 1925 yılında Anadolu'ya sürgün edilmiştir.

coravanis3.jpg

O tarihlerde Cuma namazları için Çoravanis Köyü Camii'ne gelen Bediüzzaman, zaman zaman camide istirahat etmek ve çalışmalar yapmak için kaldığı da olurdu. Eski talebelerinden Ali Çavuş ve Molla Hamid hizmette bulunmuşlardır. Çoravanisli olan Ali Çavuş'un mezarı da bu köydedir.

Van Bölge Gazetesi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.