Darbecilerin Said Nursi planı!

Darbecilerin Said Nursi planı!

Genelkurmay Başkanlığı’nın, “irtica ile mücadele” adı altında yeni bir eylem planı hazırladığının ortaya çıkması tepkiyle karşılandı

Risale Haber-Genelkurmay Başkanlığı’nın, “irtica ile mücadele” adı altında yeni bir eylem planı hazırladığının ortaya çıkması tepkiyle karşılandı.

Nisan 2009’da Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek tarafından 4 sayfadan oluşan “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nında, Ergenekon soruşturmasından duyulan rahatsızlık açık bir şekilde dile getiriliyor. “Ergenekon davasının gündemi değiştiriliyor havası oluşmadan” eylemler yapılması isteniyor, Ergenekon kapsamında tutuklanan muvazzaf ve emekli askerlerin irtica ile mücadele ettikleri için cezaevine kondukları yönünde haberlerin ön plana çıkarılması hedefleniyor.

Taraf’ın “İrticayla Mücadelede Eylem Planı” manşetini değerlendiren Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce “Bu belge gösteriyor ki darbe planları 2009 nisanında bile yürürlükte” dedi. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un bir basın toplantısında “Ordu içinde darbeci olamaz, kimse buna cesaret edemez” sözlerini anımsatan Gülerce şunları söyledi:

“Biz bundan çok memnun olmuştuk. Ama bu haber gösteriyor ki ordu içinde bu darbeciler konusunda bir gevşeklik var. Masum insanların evlerine silah yerleştirip onlara terörist muamelesi yapmayı düşünenler TSK bünyesinde barındırılmamalıdır. Daha önce bu konuda bize duyumlar gelmişti. Özellikle Güneydoğu’da bazı dindar gençlerin evlerine Fethullah Gülen kitapları ve Said Nursi resimleri koyup daha sonra o evlerden birilerine bir suç işlettirecekler diye. Zaten Terörle Mücadele Yasası içine yerleştirilmiş bazı maddelerle de terör örgütü muamelesi yaparak öğrenci evlerinin basılmasının önü açılmıştı. Bu haber tüm bu planların 2009 nisanında bile yürürlükte olduğunu ortaya koydu.”
Taraf