Darbeci Sisi'den halk memnun değil

Darbeci Sisi'den halk memnun değil

Mısır'da halk Sisi'nin bir yıl boyunca icraatlarında ülkede bir iyileştirmenin olmadığını savunuyor.

Mısır'da halk askeri darbe ile yönetime el koyan Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'nin bir yıllık icraatlarından memnun olmadığını ifade ediyor.

Bu gün itibariyle Cumhurbaşkanlığı'ndaki bir yılını dolduran Sisi yönetimi Mısır halkı tarafından eleştirilere maruz kalıyor. 

Başkent Kahire'de AA muhabirine konuşan ancak güvenlik gerekçesiyle adını vermek istemeyen tıp fakültesi öğrencisi M.U, "Ülkede yapılan bir iş yok. Hiç bir şey değişmedi. Ezilen fakir halk  daha fazla ezilmeye devam ediyor" dedi. 

Üniversite öğrencisi gençlere iş imkanı olarak sunulan sebze arabalarına ilişkin "Belki başka gençler için bu işe yarayabilir ancak bu çözüm değil. Ülkede durum kötüden daha kötüye doğru bir gidiş var" şeklinde konuştu. 

İlk cümlesiyle tepkisini ortaya koyan Mısırlı C.N ise "Ne yaptı ki Sisi, ne yaptı?! Bir kilo hormonlu tavuk 22 cüneyh. Bu ülke yolsuzluk yapanların ülkesi garibanın ülkesi değil!" dedi. 

İşçi olduğunu söyleyen Z.B. ise, "Hala ful (bakla) ve taamiye (ucuz yemek) yiyoruz. Biz de onlar gibi yaş pasta yemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ülke'nin medya kuruluşlarının da çifte standart uyguladığına vurgu yapan bir başka Mısırlı genç C.S. üzerinde bulunduğu köprüden Nil sularını göstererek "Bu Nil'e fosfat döküldüğünde hiç kimsenin ağzından bir şey çıkmıyor. Ama Mursi döneminde bir varil petrol dökülseydi ortalığı ayağa kaldırırlardı" şeklinde tepki gösterdi. 

Ülkede gıda maddeleri başta olmak üzere hayatın birçok alanında gözlenen hayat pahalılığının yanında maaşlarda beklenen yükselişin gerçekleşmemesi sıradan halkın yönetime karşı en tepkili olduğu gündem maddesi olarak gözleniyor.  

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.