Danıştay milyonlarca gencin hayallerini yıktı

Danıştay milyonlarca gencin hayallerini yıktı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Danıştay'ın meslek liseleriyle ilgili katsayı kararının hukukla bir alakasının bulunmadığını, tamamen ideolojik olduğunu ileri sürdü.

Buğra Kardan'ın Haberi

Darbe planlarına da sert çıkan Bolat, darbeci zihniyet ile demokratlar arasında kıran kırana bir mücadelenin söz konusu olduğunu, süreçte herkesin iç yüzünün turnusol kağıdı gibi ortaya çıktığını söyledi. Albaraka Türk Genel Müdürü ve MÜSİAD Danışmanı merhum Dr. Adnan Büyükdeniz anısına yapılan toplantı iş dünyasını bir araya getirdi. Toplantıya katılan akademisyenler ve işadamları Danıştay'ın katsayı kararını tepkiyle karşıladı.

Toplantıya başkanlık eden MÜSİAD eski Genel Başkanı ve işadamı Ömer Bolat, program sonrasında Danıştay kararı ve darbe planlarını Cihan'a değerlendirdi. Bolat, Danıştay'ın kararının hukukla hiçbir alakası olmadığını, sonucun tamamen ideolojik olduğunu kaydetti.

Mahkemenin iptal kararının ancak YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmesi gerektiğine işaret eden Bolat, "Önceki yıllarda bu uygulama YÖK'e verilmişti, şimdi YÖK Başkanı değiştiği için aynı karar bu kurumdan alınmış durumda. Bunun altında hukuk aranamaz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de öğrencilerin yüzde 43'lük bir kısmının meslek liselerinde eğitim aldığının da altını çizen Ömer Bolat, kararın milyonlarca gencin hayallerini yıktığını savundu. YÖK'ün de en kısa sürede gerekeni yapacağını belirtti.

"TÜRKİYE BAĞIRSAKLARINI TEMİZLEMEYE BAŞLADI"

Ortaya çıkan darbe planlarına da değinen Ömer Bolat, Türkiye'nin son yıllarda normalleşme sürecine girdiğini, şu anda darbeci zihniyet ile demokratlar arasında bir kıran kırana bir mücadelenin yaşandığını ifade etti. Türkiye'nin özellikle 2000 yılından itibaren darbe iddiaları ve girişimlerinden kafasını kaldırıp ekonomiye adapte olamadığını vurgulayan Bolat, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı seçimi, 367 kararı, referandum ve terör olayları Türkiye'yi sekteye uğrattı. Bir anda AK Parti'ye açılan kapatma davası her şeye tuz biber oldu. Bu dönemde Türkiye, sadece yüzde 0,8 oranında büyüme kaydetti. Bizim gibi ülkelerin uzun süreli barış ve huzur ortamına ihtiyacı var. İslam ülkeleri iç karışıklık, işgal ve darbelerden kafasını bir türlü kaldıramıyor. Ancak son dönemde Türkiye'de çok güzel şeyler oluyor. Bu sayede herkesin gerçek yüzü de Turnasol kağıdı gibi ortaya çıkıyor. Türkiye darbelerle ve darbecilerle hesaplaşıyor, bağırsaklarını bir bir temizliyor."

"SİYASETTEKİ DALGALANMALAR EKONOMİYİ BALTALAR"

Son olarak sanayi üretimi rakamlarında görülen artışa temas eden işadamı Bolat, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: "2010 yılı 2009'dan daha iyi olacak. Açıklanan son rakamlar bunu teyit ediyor. Ancak siyasetteki dalgalanmalar, parti kapatma girişimleri ve hukuk cinayetleri ekonomiyi baltalar. Herkes, hassas olmak durumundadır. Sırf ideolojik hesaplaşmalar uğruna hukuk siyasete alet edilmesin. Bu olursa Türkiye, kaybeden taraf olur."