Danimarka'da yeni hükümet kuruluyor

Danimarka'da yeni hükümet kuruluyor

Danimarka'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Liberal Venstre lideri Rasmussen, diğer sağ partilerin desteğiyle tek partili azınlık hükümeti kuracağını duyurdu

Danimarka'da 18 Haziran günü düzenlenen genel seçimden sonra başlayan hükümet kurma arayışları bu akşam son buldu. 

Seçimlerden zaferle çıkan sağ blok partilerinin yeni başbakan olarak işaret ettiği ve Kraliçe ikinci Margrethe'nin hükümeti kurma görevi verdiği Liberal Venstre partisi lideri Lars Lökke Rasmussen, diğer sağ partiler Danimarka Halk Partisi, Liberal ittifak ve Muhafazakar Halk Partisi'yle anlaştığını, tek partili azınlık hükümeti kuracağını açıkladı.

Rasmussen, kabineyi Kraliçe Margrethe'ye sunacağını ve kabul görmesi halinde pazar günü basın toplantısıyla açıklayacağını söyledi. 

Ülkmede 18 Haziran günü düzenlenen milletvekili seçimlerinden mevcut Başbakan Helle Thorning Schmidt'in partisi Sosyal Demokratlar birinci çıkmasına rağmen blok halinde çoğunluğu yakalayamadıkları için Kraliçe ikinci Margrethe, hükümeti kurma görevini Liberal Venstre partisi lideri Lars Lökke Rasmussen'e vermişti. Rasmussen, ilk etapta dört sağ blok partisinin de içinde bulunduğu bir çoğunluk hükümeti kurmak istemiş ancak görüşmelerden anlaşma çıkmamıştı.

Liberal Venstre partisi yüzde 19,5 oy alarak seçimde üçüncü parti olmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.