Danimarka'da kutlu doğum programı

Danimarka'da kutlu doğum programı

Danimarka'da Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından Diyanet Vakfı'nın Glostrup'taki merkezinde düzenlenen kutlu doğum programına bine yakın kişi katıldı.

Programa katılan Kopenhag Büyükelçisi Berki Dibek, "Kutlu doğum haftası birlik ve beraberliğimizi yükselten bu etkinliklerde ülkemizin müstesna konumunu daha iyi değerlendirme fırsatı buluyoruz." dedi. Türkiye'nin kültürler ve dinler arasında diyalogun geliştirilmesine ve bölgesindeki tüm ulusların barış içerisinde yaşamasına yönelik çalışmalarına vurgu yapan Büyükelçi Dibek, 'Türkiye hem batı hem İslam âlemi için son derece önemli bir konumda bulunuyor." şeklinde konuştu. Danimarka'da yaşayan Türkiye kökenli toplumun milli ve manevi değerlerini kaybetmeden entegre olması gerektiğine dikkat çeken Büyükelçi Dibek gurbetçilerin programa gösterdiği ilgiden dolayı son derece memnun olduğunu söyledi.

Büyükelçi Berki Dibek'in konuşmasının ardından Danimarka'nın farklı bölgelerinde bulunan camilerde görev yapan din görevlileri ve onlar tarafından yetiştirilen öğrenciler tarafından okunan ilahiler ve şiirler dinleyicilerden büyük alkış aldı.

AARHUS'TA "KUTLU DOĞUM ŞÖLENİ"

Dansk Informasyon Forum for İslam (DIFFI) Derneği'nin Aarhus şehrinde organize ettiği "Kutlu Doğum Şefkat Peygamberi" isimli programda, Peygamber Efendimiz anıldı.

Neyzen Rıfat Vural ve Kanun'da Muhammed Sevinc'in tasavvuf müziği dinletisi sunduğu gecede, programa konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay evrenlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin yaşlılara, kadınlara, çocuklara ve bütün insanlığa şefkat ve merhamet timsali olduğunu anlatarak, günümüz insanlığının Peygamber Efendimize her zamankinden daha çok muhtaç olduğunu vurguladı.
Zaman