Danimarka'da bir karikatür provokasyonu daha

Danimarka'da bir karikatür provokasyonu daha

Danimarka'da İslam ve Müslüman karşıtlığıyla tanınan SIAD üyesi bir grub, daha önce yaşanan tüm tepkilere rağmen, Hazreti Muhammed (asm) karikatürlerini Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki bir meydanda sergileme kararı aldı

Danimarka'da İslam ve Müslüman karşıt görüşleriyle bilinen SIAD (Danimarka'nın İslamlaştırılmasını Durdur) üyesi bir grup 26 Eylül'de Kopenhag'daki Axel Torv meydanında Hz. Muhammed (asm) karikatürlerini sergileyecek.

Danimarka'nın resmi devlet radyosu P1'e konuşan grubun lideri Anders Gravers, "Biz bunu yapıyoruz, çünkü başkası buna cesaret edemiyor. Medya göstermek istemiyor. Öğretmenler derslerde Muhammed krizinden bahsederken karikatürleri göstermiyorlar. Bu ifade özgürlüğü için büyük bir problem" dedi.

Bu karikatürler yüzünden Amerika'nın Texas eyaletinde bir saldırı olduğu hatırlatılan Gravers, aynı olayın başına gelmesinin kendisini endişelendirip endişelendirmediği şeklindeki soruya, "Olabilir. Bir bedel ödemek gerekiyor, çünkü Hz. Muhammed'in (asm) sadece şeriatta resmedilmesi yasak. Ne yani şeriatı mı takip edelim. Bunu burada kabul edemeyiz" diye konuştu.

SIAD'ın geçtiğimiz haziran ayında Bornholm adasında yapılan ve 100 bin kişinin katıldığı halk toplantısı ile Kopenhag'daki Kraliyet Kütüphanesinde karikatürleri sergilemek için girişimde bulunduğu ancak her iki yerden de ret cevabı aldığı öğrenildi. Grup sergi için daha sonra başka yerler aradıysa da hiçbir yerden olumlu cevap almadığı için karikatürleri Axel Torv meydanın da sergileme kararı aldı.

SIAD'ın sergilemek istediği karikatürler, daha önce de derneğin Amerika'daki kolu olan "Amerika'nın İslamlaşmasını Durdur" grubu tarafından, 3 Mayıs'ta, Dallas yakınlarındaki Garland'da serginin açılışı sırasında iki kişi tarafından saldırı düzenlenmiş ve saldırganlar olay yerinde güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.