Danimarka ve İsveç "Dijital Covid-19 Pasaportu" çıkaracak

Danimarka ve İsveç "Dijital Covid-19 Pasaportu" çıkaracak

İsveç, daha önce Danimarka'nın da uygulayacağını açıkladığı "seyahat ve potansiyel olarak daha fazlası için kullanılacak dijital aşı sertifikaları"nın geliştirilmesine başlayacağını duyurdu.

İki İskandinav ülkesinde uygulanması planlanan sertifikaların, vatandaşların seyahat etmelerini sağlamak için tasarlanacağı ancak aynı zamanda bir spor veya kültürel etkinlik gibi bir faaliyete katılıyorlarsa birisinin aşı olup olmadığını kontrol etmek için potansiyel olarak kullanılabilecekleri belirtildi.

İsveç'in dijital gelişim bakanı Anders Ygeman yaptığı açıklamada, "Dijital aşı sertifikasıyla aşının tamamlandığını kanıtlamak hızlı ve kolay olacak" dedi. İsveç hükümeti, haziran ayına kadar dijital sertifikaları yayınlayacak altyapıya sahip olmayı umduklarını bildirdi.

Maliye Bakanı vekili Morten Bodskov yaptığı açıklamada, "Danimarka toplumunu yeniden başlatabilmemiz ve şirketlerin yoluna geri dönebilmemiz için kesinlikle çok önemli" dedi.

Ocak ayında Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen, aşı olanları tespit etmek için sertifikaların kullanılması fikrini desteklemiş ve "Bu, uygulanması gereken siyasi ve yasal bir karardır. Avrupa düzeyinde tartışılıyor." açıklamasında bulunmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.