Dakika başı 47 akıllı saat aldık

Dakika başı 47 akıllı saat aldık

ABD’li teknoloji devi Apple’ın akıllı saat satışına başlamasıyla toplam pazar 1 yılda yüzde 510 büyüme kaydetti. Sadece üçüncü çeyrekte 6.1 milyon akıllı saat satıldı. Apple'ın pazar payı yüzde 70'i bulurken Samsung kan kaybetti...

Akıllı saatler yaklaşık 3 yıl önce ilk konuşulmaya başlandığında birçok tüketici bu yeni ‘giyilebilir teknolojiye’ kuşkuyla yaklaşmıştı. Akıllı saat satışları da bu yıla kadar bu kuşkuyu yansıtan bir şekilde düşük seviyelerde seyrediyordu. Ancak Apple’ın nisan ayında Apple Watch’u piyasaya sürmesi tüketicinin akıllı saat pazarına bakışını değiştirdi. Strategy Analytics’in bu hafta yayımladığı verilere göre 2015’in üçüncü çeyreğinde akıllı saat satışları 6.1 milyon adede ulaştı.  

4.5 MİLYON APPLE WATCH SATILDI 

Akıllı saat satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 510 yükselirken bu artış neredeyse tamamen Apple Watch satışlarından geldi. Temmuz-Eylül döneminde dünyada 4.5 milyon Apple Watch satıldı. Geçen yıl bu ürün satışta olmadığı için satılan her saat, verilere artış olarak yansıdı. Apple Watch’ın söz konusu dönemde pazar payı yüzde 73.6 oldu. Firmanın Koreli rakibi Samsung aynı dönemde 600 bin adetlik satış rakamına ulaşabildi. 

Akıllı telefon 59'a katladı

2015’in üçüncü çeyreğinde dünya genelinde 355 milyon akıllı telefon satıldı. Bu nedenle akıllı saat pazarı büyüse de bahsedilen adetler akıllı telefon satışlarının yanında devede kulak kalıyor. Burada tüketicilerin klasik saat tasarımlarına alışkın olması ve akıllı saatlerin pil ömrünün 1 günü geçmemesi en önemli iki sorun olarak öne çıkıyor. Firmalar da bu iki sorunu aşabilmek için yoğun çaba harcıyor. Çinli Huawei bu nedenle ilk bakışta klasik saatlerden ayırt edilemeyen bir akıllı saat piyasaya sürdü. Samsung da hafta içi düzenlediği bir konferansta Band isimli yeni pil modelini tanıttı. Firma Band’in akıllı saat pil ömrünü yüzde 50 uzattığını açıkladı.

Akşam 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.