Dağlıca'da şehit sayısı 4'e yükseldi

Dağlıca'da şehit sayısı 4'e yükseldi

Genelkurmay Başkanlığı, 17 Ekim'de Dağlıca bölgesi ve civarında gerçekleştirilen operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında ağır yaralanan bir askerin daha şehit olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Dağlıca'da dün gerçekleştirilen operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında ağır yaralanan bir askerin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

Diğer yaralı 5 askerin tedavilerinin ise devam ettiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Açıklamada, bölgede çatışmaların devam ettiği, operasyonda şu ana kadar 17 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Hakkari Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen operasyonda meydana gelen çatışmalarda 3 asker şehit düşmüş, biri ağır 6 asker yaralanmıştı. Durumu ağır olan askerin de şehit olmasıyla, operasyonda şehit olan asker sayısı 4'e yükseldi.

Hava destekli operasyon sürüyor

Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik hava destekli operasyon sürüyor. Yüksekova 3. Tümen Komutanlığı'ndan havalanan çok sayıda askeri helikopter, operasyonun gerçekleştirildiği bölgeye sevk edildi.

Bu arada, savaş uçaklarının da teröristlerin kaçış güzergahlarını bombaladığı bildirildi.

Şehit Yarbay İhsan Ejdar'ın  babaevinde yas var

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen operasyonda şehit düşen askerlerden 43 yaşındaki Tankçı Yarbay İhsan Ejdar'ın Amasya'nın Merzifon ilçesindeki babaevinde üzüntü yaşanıyor.

Askeri yetkililer, Harmanlar Mahallesi'ndeki evine sağlık ekipleri eşliğinde gittikleri anne Fehmiye Ejdar'a (63), oğlunun şehit düştüğü haberini verdi. Ejdar'ın babasının ise geçen yıl vefat ettiği bildirildi.

Evli ve bir çocuk babası Ejdar'ın cenazesinin, eşinin isteği üzerine, oturdukları Ankara'da defnedileceği öğrenildi.

Şehit annesini, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ile MHP milletvekili adayları da ziyaret etti.

Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu'nun evinde hüzün

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen operasyonda şehit düşen askerlerden Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu'nun (34), Eskişehir'deki babaevinde üzüntü yaşanıyor.

Askeri yetkililer, Çankaya Mahallesi'ndeki evine sağlık ekipleri eşliğinde gittikleri baba Yakup Topsakaloğlu ve anne Vasfiye Topsakaloğlu'na, oğlunun şehit düştüğü haberini verdi. 

Şehidin babaevine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Odunpazarı Belediyesi, taziyeye gelenler için bir çadır kurdu.

Evli ve iki çocuk babası olan şehit Astsubay Üstçavuş Topsakaloğlu'nun, Eskişehir'de defnedileceği bildirildi. 

Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu'nun kardeşi

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen operasyonda şehit düşen askerlerden Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu'nun (34), Ağrı'nın Eleşkirt Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu'nun kardeşi olduğu bildirildi.

Ağrı Valisi Musa Işın, Eleşkirt Kaymakamı Topsakaloğlu'nun Eleşkirt'teki evine giderek, başsağlığı dileklerini iletti. 

Kaymakam Topsakaloğlu'nun, evli ve iki çocuk babası olan şehit kardeşinin cenazesine katılmak üzere Eskişehir'e gideceği öğrenildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.