Dağıtım merkezleri geliyor

Dağıtım merkezleri geliyor

De Maiziere, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ile Berlin'de düzenlediği ortak basın toplantısında sığınmacı krizine ilişkin soruları cevapladı.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, sığınmacı krizini aşmak için İtalya ve Yunanistan'da kurulması düşünülen "dağıtım merkezlerinin" önemine işaret ederek, "Dağıtımın ve geri göndermenin uygulanacağı 'dağıtım merkezlerinin" hızlıca oluşturulması için hep birlikte çalışmalıyız" dedi.
De Maiziere, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ile Berlin'de düzenlediği ortak basın toplantısında sığınmacı krizine ilişkin soruları cevapladı.
Sığınmacı sorununun sadece Almanya'nın alacağı tedbirlerle çözülmesinin mümkün olmadığını dile getiren de Maiziere, bunun Avrupa ve uluslararası alanda alınacak ortak önlemlerle giderilebileceğini vurguladı.
Türkiye ile yürütülen müzakerelerin de krizin çözümü noktasında önemli olduğunu vurgulayan Thomas de Maiziere, İtalya ve Yunanistan'da kurulması düşünülen "dağıtım merkezlerinin" de önemine işaret etti. De Maiziere, "Dağıtımın ve geri göndermenin uygulanacağı 'dağıtım merkezlerinin' hızlıca oluşturulması için hep birlikte çalışmalıyız" diye konuştu.
De Maiziere, Afganistan'dan gelenlerin bu yıl boyunca Almanya'daki genel yabancı uyruklu sayısı içerisinde ikinci sırada yer aldığını belirtti. De Maiziere, bu ülkeden gelen sığınmacı sayısının azaltılması gerektiğini dile getirerek, "Suriyeli sığınmacılar kadar korumaya muhtaç olmayan bir çoğunu, aynen ya Türkiye üzerinden ya da direkt Afganistan'a göndereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres de sığınmacı krizinin yaşandığı ülkelerin hükümetleriyle sıkı bir irtibat halinde olduklarını ifade ederek, Avrupa'ya sorunun aşılması için destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Yaklaşan kış şartlarının sığınmacıların önüne çıkacak en önemli tehlikelerden biri olduğunu dile getiren Guterres, sığınmacıların özellikle su yollarından geçişlere engel olunması gerektiğine vurgu yaptı.
 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.