'DAEŞ herkes için bir tehdittir'

'DAEŞ herkes için bir tehdittir'

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, DAEŞ’in yalnızca Suriye ve Irak için değil, Avrupa için de tehdit olduğunu belirterek, “DAEŞ herkes için bir tehdittir. İnsanlar başlarını kuma sokmasınlar” dedi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi, Almanya temasları kapsamında Federal Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Yeşiller Partisi milletvekili Tom Koenigs ve Türk kökenli milletvekili Özcan Mutlu ile görüştü.

Meclis’teki temaslarının ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Salihi, kendisinin aynı zamanda Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olduğunu hatırlatarak, görüşmelerinde Suriye ve Irak’taki gelişmeleri, mültecileri, insan hakları alanında yaşanan sorunları konuştuklarını söyledi.

Irak’ın insan hakları alanında, Alman milletvekillerinin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirten Salihi, görüşmelerinde Irak’tan kaçarak Avrupa ülkelerine sığınan mültecilerin durumunu da ele aldıklarını, temasları kapsamında mülteci yurtlarını da ziyaret edeceğini anlattı.

Suriye ve Iraklıların memleketlerinden kaçmalarında nedenlerden birinin de DAEŞ terör örgütü olduğunu kaydeden Salihi, Avrupa ülkelerinin uzun süre bu tehdidi görmediklerini, Iraklıları DAEŞ ile mücadelede yalnız bıraktıklarını söyledi.

Avrupa’nın Irak’a daha fazla destek olmasını isteyen Salihi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“DAEŞ’e orada müdahale edilmezse, gelecekte bu örgüt gelip Avrupa ülkelerinde patlamalar yapacak. DAEŞ belasını önceden çözmemiz lazım. Avrupa ülkelerinin de bu hususta Irak’ı yalnız koymamaları gerekir. Ortak bir şekilde Irak’ta ve Suriye’de olan bu DAEŞ belasını bitirmek lazım. DAEŞ herkes için bir tehdittir. İnsanlar başlarını kuma sokmasınlar.”

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.