Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üstad Said Nursi, İslam'ı öğrenmek için önemli bir örnektir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üstad Said Nursi, İslam'ı öğrenmek için önemli bir örnektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Son yıllarda yaşadığımız acılar, bize dinimizin sahih kaynaklardan ve muteber alimlerden öğrenilmesi gerektiğini göstermiştir

Ahmet Bilgi’nin haberi:

RİSALEHABER-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son yıllarda yaşadığımız acılar, bize dinimizin sahih kaynaklardan ve muteber alimlerden öğrenilmesi gerektiğini göstermiştir. Yaşadığı onca sürgüne ve baskıya rağmen “Hakk’a, Halka, Kur’an’a hizmet davası”ndan asla taviz vermeyen Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin hayatı, bu bakımdan önemli bir örnektir. Üstadın dediği gibi “Sevdası büyük olanın imtihanı da büyük olur” dedi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul İlim Kültür Vakfı'nın düzenlediği 11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumuna gönderdiği mesajda bu yılki Sempozyumun konusunun “Kur’ân ve Sünnet Rehberliğinde Bir İman Hizmeti; Müsbet Hareket” olarak belirlenmesini son derece önemli bulduğunu belirtti.

Müslümanlar olarak bu dönemde maruz kaldığımız birçok sıkıntı, musibet ve acıların temel sebebinin Kur’an-ı Kerim’i ve Sünneti Seniyyeyi doğru anlamamaktan kaynaklandığına inandığına dikkat çeken Erdoğan’ın mesajı şöyle:

SAPKIN YAPILARIN ANA HEDEFİ, BİZATİHİ MÜSLÜMANLARIN KENDİSİDİR

DEAŞ’tan FETÖ’ye kadar masum insanları katleden, bölgemizi kan ve gözyaşına boğan terör örgütlerinin en büyük istismar aracı, cihat, dava, hizmet, hayır gibi dinimizin mukaddes kavramlarıdır. Dine hizmet için ortaya çıktığını iddia eden ve birçok ülkede zemin bulan bu sapkın yapıların ana hedefi, bizatihi Müslümanların kendisidir. 

ÜSTAD BEDİÜZZAMAN’IN HAYATI ÖNEMLİ BİR ÖRNEKTİR

Son yıllarda yaşadığımız acılar, bize dinimizin sahih kaynaklardan ve muteber alimlerden öğrenilmesi gerektiğini göstermiştir.

Yaşadığı onca sürgüne ve baskıya rağmen “Hakk’a, Halka, Kur’an’a hizmet davası”ndan asla taviz vermeyen Bediüzzaman Hazretlerinin hayatı, bu bakımdan önemli bir örnektir. Üstadın dediği gibi “Sevdası büyük olanın imtihanı da büyük olur.”

İnşallah elbirliği içinde çalıştığımız, Mevla’ya güvenip, hakikate ram olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir imtihan yoktur. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum