Cumhurbaşkanı Erdoğan Hilye ve Tesbih Müzesi'nin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hilye ve Tesbih Müzesi'nin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye ve Tesbih Müzesi'ni hizmete açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye ve Tesbih Müzesi'ni hizmete açtı.

Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilen Fatih'teki Siyavuşpaşa Medresesi'nin mekan olarak kullanıldığı İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye ve Tesbih Müzesi'nin açılış törenine katıldı.

Açılışta konuşan Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Başkanı Mehmet Çebi ile müzenin hazırlanmasına katkıda bulunanlara ve müzede eserleri yer alan sanatçılara teşekkür etti. 

Müzenin hilye-i şerif ve tesbih noktasında önemine işaret eden Erdoğan, müzenin, gerek tarihi bugüne taşıma gerek bundan sonra tarihselliği sergileme adına önemli işlev göreceğini anlattı.

Siyavuşpaşa Medresesi'ni restore ederek bu adımı atmanın gurur vesilesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu başarıların artarak devamını, ülkemize yayılmasını özellikle temenni ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vatandaşlardan sevgi gösterisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kurdele keserek, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye ve Tesbih Müzesi'nin açılışını yaptı. 

Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, müzeyi gezdi. Bu sırada İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Başkanı Mehmet Çebi, Erdoğan ve diğer katılımcılara, müze hakkında bilgi verdi. 

Mehmet Çebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, günün anısına tesbih hediye etti.

Bu arada müzenin sokağında toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan da makam aracından inerek, vatandaşların yanına gitti. Çocuklara oyuncak hediye eden Erdoğan, vatandaşlarla da selamlaştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.