Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ üzerinden cemaat ve tarikatları lekelemeye çalışanlar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ üzerinden cemaat ve tarikatları lekelemeye çalışanlar var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "lekelemeye ve kirletmeye başlayanlar var" dedi ve uyardı

Risale Haber-Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ üzerinden diğer cemaat ve tarikatların lekelenmeye, kirletilmeye başlandığını belirterek, "Allah'ın rızasını, milletin gönlünü kazanmayı hedef alan çalışmalar içinde olanlarla bizim bunları (FETÖ) birarada tutmamız mümkün değil. Burada da hassas davranmamız gerekiyor" dedi.

81 ilin valisini kabul eden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada “PKK ile FETÖ’nün, DAEŞ ile DHKP-C’nin bizim nezdimizde bir farkı yoktur. Hepsi de ülkemizin düşmanıdır, milletimizin düşmanıdır. Bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin düşmanıdır. İşte bunları 15 Temmuz’dan sonra çok daha açık ve net gördük yaşadık. Öyleyse, hepsinin de kökünü kazıyana kadar, azimle, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

BU DARBE DİĞERLERİNDEN ÇOK FARKLI

15 Temmuz darbesinin, Türkiye için, 1960 ve 1980 darbelerinden çok daha büyük bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bu darbe, diğerlerinden farklı olarak, milletimizin inanç, eğitim, hayırseverlik gibi değerlerini istismar eden, kullanan, çarpıtan anlayışa sahip bir çetenin ürünüdür. Diğer darbelerde milletimiz, karşısındaki gücün kim olduğunu, neyi amaçladığını bildiği için, gardını alma, savunma mekanizmalarını harekete geçirme imkânına sahipti. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ise, 40 yıl boyunca yavaş yavaş milletin kanına girerek, milletin kanını emerek büyümüş ve bu şekilde sinsice her tarafa yayılmıştır” şeklinde konuştu.

DİĞER CEMAAT VE TARİKATLARLA FETÖ'YÜ KARIŞTIRMAYIN

İsim vermeden sözü cemaat ve tarikatlere getiren Erdoğan, Türkiye’de inanç değerleri etrafında toplanmış insanların yürüttüğü pek çok faaliyetin olduğuna dikkat çekti. Bu grupların gerçekleştirdikleri eğitim, hayır, kültür, dayanışma, irşat faaliyetleri milletin ilgisine mazhar olmasının yanında, bazı dönemler hariç, devleti de rahatsız etmediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yapıların genel olarak, hasbi, Allah’ın rızasını, milletin gönlünü kazanmayı hedef alan çalışmalar içinde olduklarını ve millet tarafından da böyle görüldüklerini hatırlattı ve ekledi: 

“Şimdi bunlar sebebiyle o insanlar da rahatsız olmaya, rahatsızlığın ötesinde onlar da adeta lekelenmeye, kirletilmeye başlanmıştır ve başlatılmıştır. Bu yapılar, genel olarak hesabi değil, hasbi çalışmalarına rağmen şimdi böyle bir kara dalga, kara bir bulut bunların da üzerine gelmiştir. Allah'ın rızasını, milletin gönlünü kazanmayı hedef alan çalışmalar içinde olanlarla bizim bunları (FETÖ) birarada tutmamız mümkün değil. Burada da hassas davranmamız gerekiyor. Sadece FETÖ, en başından itibaren tüm gücünü, imkânını ve zamanını devleti ele geçirme stratejisi üzerine kurmuştur."

FETÖ'YE CEMAAT DEMEK DİĞER CEMAATLERE HAKARET OLUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce de FETÖ ile ilgili yaptığı açıklamada "Bunların cemaatle alakaları yok. Bunlara Cemaat demek diğer cemaatlere hakaret olur" demişti.

cumhurbaskani_erdogan_risalehaber.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum