Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya’nın açılması için çalışma yaptırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya’nın açılması için çalışma yaptırıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın açılması konusunda çalışma yapmaları için hukukçulara talimat verdi.

RİSALEHABER

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Ayasofya’nın eskiden olduğu gibi camiye çevrilmesi konusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında gündeme geldiğini belirtti.

Selvi, "Ayasofya’nın cami olarak hizmet vermesi konusunda Fatih Sultan Mehmet’in vasiyetinin bulunduğu hatırlatıldı. Ayasofya’nın ibadete açılması konusu daha önce gündeme geldiğinde “Önce diğer camileri dolduralım” diye yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kez “Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması konusunda bir çalışma yapın, getirin” dediği öğrenildi" dedi.

Erdoğan, Ayasofya'nın açılmasını neden istedi?

Erdoğan’ın, Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması konusuna sıcak yaklaşmasında birkaç nedenin etkili olduğuna dikkat çeken Selvi, yazısını şöyle sürdürdü:

"* İstanbul’un fethinin 567’nci yıldönümü nedeniyle Ayasofya’da Fetih Suresi’nin okutulmasının her siyasi partiden vatandaşlarımız tarafından desteklenmesi.

* Yunanistan’ın, Ayasofya’da Kuran-ı Kerim okunmasına gösterdiği tepkinin verdiği rahatsızlık.

* Ayasofya’nın Türkiye Cumhuriyeti topraklarında olması nedeniyle hükümranlık haklarımıza karşı sergilenen bir tutumun kabul edilemez olduğunun gösterilmek istenmesi.

Muhafazakâr kesimde büyük bir heyecana yol açan Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması konusu, böylece gündeme girmiş oldu. Hukukçular, Ayasofya’nın müzeye dönüştürüldüğü kararnamenin iptal edilmesinin sorunu çözüp çözmeyeceğini tartışıyor.

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum