Cuma Namazı için bütün üniversiteler karar almalı

Cuma Namazı için bütün üniversiteler karar almalı

Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kıyak: "Tüm üniversitelerimizin ders saatlerini de cuma namazına göre düzenlemesini istiyoruz. Bu konuda gerekli kararı almalarını bekliyoruz" dedi.

Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Türkiye'deki tüm üniversitelerin ders saatlerini cuma namazına göre düzenlemesini istediklerini belirtti.

Kıyak, yaptığı açıklamada, cuma namazı için kamu kurumlarında mesai düzenlemesi uygulamasını büyük memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Bu uygulamanın üniversite öğrencileri için de yapılması gerektiğini ifade eden Kıyak, "Cuma namazı vakti, maalesef ders saatine ya da sınav saatlerine denk gelebiliyor. Tüm öğrencilerimizin dini vecibelerini yerine getirme hakları olduğunu unutmamamız gerekir" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın tüm akademik ve idari birimlere gönderdiği talimata göre, gelecek akademik döneminde ders saatlerinin cuma namazına göre ayarlanmasını istediğini aktaran Kıyak, "Bu, tam yerinde alınan bir karardır. Rektörümüzü tebrik ediyoruz. Tüm üniversitelerimizin ders saatlerini cuma namazı saatine göre düzenlemesini istiyoruz. Bu konuda gerekli kararı almalarını bekliyoruz" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.