Cuma hutbesinde cemaate merhamet mesajı

Cuma hutbesinde cemaate merhamet mesajı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Rahmet ve Merhamet Yüklü Adalet Peygamberi" konulu cuma hutbesi tüm camilerde okutuldu.

Hutbede, 22 Aralık Salı'yı 23 Aralık Çarşamba'ya bağlayan gecenin, "Mevlid Kandili" olduğu bildirilerek, Hazreti Muhammed'in, hikmet ve insafla müzeyyen sözleriyle 14 asır öncesinden tüm insanlığa büyük bir ders verdiği belirtildi. 

Hazreti Muhammed'in, insana yakışanın yüreğini kin, nefret ve intikam ateşiyle tüketmek değil sevgi, saygı, merhamet ve affın güzelliğiyle süslemek olduğunu vurguladığına işaret edilen hutbede, "Efendimizi alemlere rahmet kılan ve ahlakta yüce tutan, onun bu anlayış ve tavrıydı. O, insanlığın yolunu, insanların gönül ve zihinlerini aydınlatan bir kandildi" ifadesi kullanıldı. 
 
Bugün tüm insanlığın ve özellikle İslam coğrafyasının içinden geçtiği zorlu süreçlerin, Hazreti Muhammed'in rahmet yüklü mesajlarının, bugüne ve yarına bakışının doğru anlaşılamamasından kaynaklandığına dikkat çekilen hutbede, "Bunun altında, onun eşsiz örnekliğinin ağızlardan gönüllere indirilememesi, zihinlere, dimağlara iyice yerleştirilememesi, hayata geçirilememesi yatmaktadır. Bugün İslam coğrafyasının dört bir yanında katledilen masum canların, akan kanın, gök kubbeye yükselen feryatların sebebi, bizim şefkat Peygamberine hakkıyla ümmet olamayışımızdır" ifadeleri kullandı.
 
İnsanlığın intikamı, nefreti, kan dökmeyi önceleyen çağrılara değil Hazreti Muhammed'in hikmet, merhamet, vicdan, adalet, hak ve hakikat yüklü çağrılarına ihtiyacı bulunduğu vurgulanan hutbede, "Çoraklaşan yüreklerimizin onun rahmet damlalarıyla hayat bulmasına ve yeniden fethedilmesine çok ihtiyacımız var. Bugün, onun gözüyle insanlığa bakabilmeye, onun yüreğiyle tüm acı ve kederleri hissedebilmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var" ifadeleri kullanıldı.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.