Cübbeli Hoca'dan Diyanet'e Kutlu Doğum sitemi

Cübbeli Hoca'dan Diyanet'e Kutlu Doğum sitemi

Cübbeli Ahmet Hoca Diyanet'e çağrıda bulunarak Kutlu Doğum Haftası'nın Mevlid Kandili'ne denk getirilmesi gerektiğini savundu.

Mevlid Kandili özel programına katılan, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrıda bulunarak, Nisan ayında kutlanan “Kutlu Doğum Haftası" uygulamasının yanlış olduğunu, Mevlid Kandili'ne denk getirilmesi gerektiğini savundu.
 
Ahmet Yesevi Derneği tarafından Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda bu akşam düzenlenen Mevlid Kandili Özel Programı'nda, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü binlerce kişiye seslendi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Ahmet Mahmut Ünlü, Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

KİMSE NİSAN İŞİNDEN RAZI DEĞİLDİR

“Diyanet çok büyük yanlış içindedir. Diyanet'in en büyük yanlışı, Mevlid kutlamalarını Nisan'a sabitlemesidir. Bu çok büyük, çok büyük tehlike arz ediyor. Mevlid, Rabi-ül Evvel ayına tekabül ediyor. Bir hafta kutlayacaksan, bu hafta kutla. Bir ay kutlayacaksan, bu ay kutla. Bunu Nisan'a sabitlemek, Ramazan'ı Ocak'a, Şubat'a sabitlemek gibidir. Takvimler değiştirilemez. Dinimizdeki merasimler asla Miladi'ye göre hesaplanamaz. Kainatın efendisi bu ayda dünyaya teşrif etmiş. Şu anda Diyanet'in bir programı var mı? Bu hafta var mı? Üç gün sonra var mı? Yok. Mehmet Görmez Efendi, bu işlere daha meraklı bir adam olarak görülüyor. Kimse bu Nisan işinden razı değildir. Hepimiz rahatsızız. Rabi-ül Evvel'e sabitleyin, bir ay kutlayalım. Yani Cuma tatil değil diye Cuma namazını Cumartesi'ye alalım da, daha mı rahat olsun? Ne sahabeden, ne tabiinden bin 400 senedir Efendimiz'in (sav) mevlidini Nisan ayında kutlayan olmamıştır. Bu sapık fırkalarda bile duyulmamıştır. Bunu Mısır'ın reformistleri bile düşünememiştir. Bu nereden geldi bizi buldu, anlamadım ya... Bu aralar Ankara bizi daha çok duyuyor. Duysun. Ankara'nın kimi duyacak bizi? Diyanet duysun işte. Ben dinden bahsediyorum, siyasetten bahsetmiyorum. Devlet ne yapsın, hükümet ne yapsın? Bunu Diyanet belirliyor, proje diye önlerine getiriyor. Onlar da doğru zannediyor. Bu çok yanlış bir şeydir. İslam'ı bozmaktır."

Dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum